Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε μετά το Πάσχα – Ποιους αφορούν

82

PASXAΠαρουσίαση των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου που θα «τρέξουν» τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή το απόγευμα

Ολόκληρο το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου θα παρουσιαστεί από την ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μεθαύριο, απόγευμα της Παρασκευής. Μετά τις δωρεάν μαστογραφίες, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα αποσταλούν τα πρώτα sms με παραπεμπτικά εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή αμέσως μετά το Πάσχα, όταν οι περισσότερες γυναίκες θα λάβουν μήνυμα για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο.

Η συγκεκριμένη δράση προσυμπτωματικού ελέγχου έχει πάρει πολλαπλές αναβολές. Πλέον όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να την κάνει πραγματικότητα. Τις λεπτομέρειες θα δώσει αναλυτικά η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην παρουσίαση του συνολικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου με τον τίτλο «Προλαμβάνω».