Νέο χτύπημα σε μηχάνημα ATM από την ίδια σπείρα στην Ηλεία

157

Hleia-ATM

Τι δείχνει η τρίτη αποτυχία στις τέσσερις ανατινάξεις

Αποφασισμένοι και καλά οργανωμένοι είναι οι κακοποιοί που ανατινάζουν ΑΤΜ σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου, που φαίνονται ότι γνωρίζουν σαν την τσέπη τους, όμως δεν δείχνουν ιδιαίτερα έμπειροι στην χρήση των εκρηκτικών καθώς μόνο το πρώτο χτύπημα τους απέφερε χρήματα, ενώ στα επόμενα τρία απέτυχαν

Ίσως στην τελευταία αποτυχία τους, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής στο κεφαλοχώρι Δίβρη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στα Λάμπεια Όρη του Ερυμάνθου, έπαιξε ρόλο ότι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια κάτοικο του χωριού που βγήκε από την επιχείρησή της και την απείλησαν με όπλο υποχρεώνοντάς τη να μπει πάλι μέσα.

Πάντως, οι δύο δράστες που έφτασαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στο χωριό και οι συνεργοί τους που ακολουθούσαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο, ξήλωσαν το προστατευτικό ρολό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που είναι τοποθετημένο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου παλιότερα βρισκόταν ένα γραφείο τελετών. Η έκρηξη που προκάλεσαν διέλυσε το ΑΤΜ, ωστόσο δεν απελευθέρωσε τις κασετίνες με τα χρήματα και διέφυγαν άπρακτοι με κατεύθυνση προς τα Αροάνια όρη στη νότια πλευρά της Αχαΐας, όπου ερευνάται αν και αυτή τη φορά πυρπόλησαν το -προφανώς κλεμμένο- αυτοκίνητο.

Όλα δείχνουν ότι οι δράστες γνωρίζουν πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή και ξέρουν πώς να διαφεύγουν από κοινοτικούς και ορεινούς δρόμους χωρίς κίνηση τις ώρες που δρουν. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας είναι ότι πρόκειται για τέσσερις ή πέντε «ψημένους» κακοποιούς που προέρχονται πιθανότατα από την Αθήνα και δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ αν δουν ότι απειλούνται, όπως έκαναν εναντίον των αστυνομικών της Ασφαλείας που τους εντόπισαν στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στην πόλη του Αιγίου, πριν ανατινάξουν το ΑΤΜ στην πρόσοψή του, στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο χτύπημα της σπείρας είχε γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, όταν τρεις κουκουλοφόροι με ομοιόμορφες λευκές στολές έφτασαν με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες έξω από το αρτοποιείο στο οποίο ήταν εγκατεστημένο ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην κοινότητα Πεταλίδι της Μεσσήνης και υποχρέωσαν με την απειλή όπλων δύο εργαζόμενους να φύγουν προς την πλατεία του χωριού. Έκοψαν με τροχό το πίσω μέρος του ΑΤΜ, το ανατίναξαν και άρπαξαν τις κασετίνες που περιείχαν 243.000 ευρώ. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε καμένο στην αγροτική περιοχή Μπούμπουκας στο όρος Λυκόδημο.

Με τον ίδιο τρόπο, τρεις δράστες ανατίναξαν στις 3.15 τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου άλλο ένα ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο σε ένα σούπερ μάρκετ στην Ανδραβίδα, αφού πρώτα έσπασαν την είσοδο του καταστήματος με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο SUV Peugeot 3008. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες με τα χρήματα και διέφυγαν με το αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο σε κοντινή απόσταση, έξω από την κοινότητα Τραγανό.