Νεκρή εντοπίστηκε η Βρετανίδα που είχε εξαφανιστεί στην Τέλενδο

214

giagia_eksafanisi_xr

Τα ίχνη της γυναίκας είχαν χαθεί από τις 30 Απριλίου όταν είχαν επισκεφτεί με τον σύζυγό της το νησί

Σε απόκρημνο βραχώδες σημείο κοντά στη θάλασσα εντοπίστηκε το Σάββατο η σορός της 75χρονης Βρετανίδας Σούζαν Χαρτ, η οποία είχε εξαφανιστεί στη Τέλενδο, στα Δωδεκάνησα.

Το σώμα της γυναίκας φέρει πολλαπλά τραύματα. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η γυναίκα γλίστρησε και έπεσε στο κενό.

Τη σορό αναγνώρισε ο σύζυγός της από τη βέρα της.

Η Χαρτ είχε έλθει στην Ελλάδα για διακοπές και διέμενε με τον σύζυγό της στη Καλύμνο. Στις 30 Απριλίου είχαν πάει μαζί στην Τέλενδο προκειμένου αυτός να κάνει ορειβασία. Η ίδια, όπως λένε από την οικογένειά της, έμεινε στην παραλία να τον περιμένει καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Όταν, όμως, ο σύζυγος της 75χρονης, Εντ, επέστρεψε από την ορειβασία η γυναίκα του ήταν άφαντη.

Έκτοτε, μέχρι και χθες, οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας ήταν άκαρπες. Εκτός από την έρευνα της ΕΛΑΣ ο σύζυγος της Σούζαν πλήρωσε και ιδιώτες για να ψάξουν, χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

«Πώς μπορεί κάποιος να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνος;» αναρωτήθηκε η κόρη της 75χρονης, Μπέθαν, μιλώντας στη Mirror. «Κάθε ημέρα που περνάει οι ελπίδες μας λιγοστεύουν και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τις αδερφές μου» πρόσθεσε η ίδια.

Η Σούζαν Χάρτ ήταν πρώην εργαζόμενη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ζούσε με τον σύζυγό της στην Ελβετία. Οι δύο τους επισκέπτονταν την Κάλυμνο κάθε χρόνο από το 2015.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η 75χρονη είπε στον σύζυγό της ότι θα διάβαζε λίγο πριν να πάει σε ταβέρνα του νησιού.

«Κάποιος, κάπου πρέπει να έχει δει κάτι. Οι άνθρωποι δεν εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος σε μια τέτοια μικρή κοινότητα. Η μαμά έχει άνοια και είναι ευάλωτη. Πρέπει να τη βρούμε, σας παρακαλώ βοηθήστε μας» έγραψε σε δική της ανάρτηση η άλλη κόρη της αγνοούμενης, Ρουθ, που ζει στην Αυστραλία.