Μύκονος: «Μωρή καρ… θα γαμ… εσένα και την οικογένειά σου» – Με sms απείλησαν συνάδελφο του αρχαιολόγου

758

mykonos_xr

Στη Δίωξη Εκβιαστών κατέφυγε τελικά η αρχαιολόγος που δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, απειλητικό sms από άγνωστο αριθμό

Στη Δίωξη Εκβιαστών κατέφυγε ο Συλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ύστερα από απειλές που δέχθηκε αρχαιολόγος η οποία ασχολείται με τα θέματα της Μυκόνου. Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, η αρχαιολόγος κατέθεσε sms που δέχθηκε από άγνωστο αριθμό το οποίο αναφέρεται σε μία υποτιθέμενη χρηματική δοσοληψία που δήθεν είχε η ίδια με ένα άλλο άτομο  στον Άλιμο πριν από μερικούς μήνες.

Στο απειλητικό sms ο άγνωστος αποστολέας καταφέρεται με υβριστικές φράσεις εναντίον της αρχαιολόγου γράφοντας χαρακτηριστικά: «Μωρ…καρ…θα γαμ…εσένα και την οικογένειά σου» Η αρχαιολόγος θορυβημένη ενημέρωσε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και μαζί με την πρόεδρο, Δέσποινα Κουτσούμπα, μετέβησαν στη Δίωξη Εκβιαστών και στη συνέχεια στο ΤΑ Κυψέλης όπου και κατέθεσε μήνυση για απειλή κατά της ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την αρχαιολόγο και την οικογένειά της. Αύριο, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει καλέσει σε συνάντηση όλους του υπαλλήλους συναρμόδιων υπηρεσιών που ασχολούνται με τη Μύκονο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες του υπουργείου για την προστασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο ΑΤ Κηφισιάς, ο Μανώλης Ψαρρός είχε καταθέσει ως μάρτυρας σε δύο ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε παρανομίες που ο ίδιος είχε εντοπίσει σε παραθαλάσσια επιχείρηση εστίασης και διασκέδασης.

Πρόεδρος αρχαιολόγων: «Ο ξυλοδαρμός του Μανώλη Ψαρρού ήταν ένας εκφοβισμός για κάθε δημόσιο υπάλληλο»

Μιλώντας για το σκηνικό των εκφοβισμών στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Αταίριαστοι, η κ.Κουτσούμπα τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός του Μανώλη Ψαρρού ήταν ένας εκφοβισμός για κάθε δημόσιο υπάλληλο.

«Πρώτα τον έδερναν στο κεφάλι για να χάσει τις αισθήσεις του και μετά τον χτυπούσαν στο σώμα» κατήγγειλε, δε, η πρόεδρος των Αρχαιολόγων.

«Στη Μύκονο όχι μόνο χτίζουν παρανόμως αλλά λειτουργούν παρανόμως τα καταστήματά τους και εισπράττουν» δήλωσε σε άλλο σημείο.

«Πρέπει να κατέβουν τώρα μπουλντούζες για κατεδαφίσεις» επισήμανε δε.

«Η καφέ ζώνη στη Μύκονο απαγορεύεται να χτίζεται για να προστατεύεται το φυσικό κάλλος» σημείωσε ακόμη.