Μύκονος: Λαθροδιακινητές σηκώνουν τα χέρια ψηλά μετά τη σύλληψη από άνδρες του Λιμενικού – Δείτε φωτογραφία

229

mykonos_diakinites

Καταδίωξη ταχύπλοου στην Κω που μετέφερε παράτυπα μετανάστες

Δέκα μετανάστες εντοπίστηκαν στο νέο λιμάνι Μυκόνου, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Λιμενικού, που είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ακολούθησε έρευνα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών στελέχη του σώματος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στην επαρχιακή οδό Τούρλου Νέου Λιμένα και στην περιοχή ”Αγία Σοφία”, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός που φέρεται ότι από κοινού διευκόλυναν τη μεταφορά τους.

mykonos_2
mykonos-3

Στο μεταξύ στη σύλληψη ενός χειριστή ταχυπλόου που εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού να αποβιβάζει παράνομα μετανάστες στη περιοχή Ψαλίδι της Κω, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα. Ακολούθησε καταδίωξη από το σκάφος του Λιμενικού και το ταχύπλοο στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε το περιπολικό σκάφος, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ το ταχύπλοο ανετράπη και βυθίστηκε. Ο μοναδικός επιβαίνων του ταχυπλόου περισυνελέγη καλά στην υγεία του και συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου της Κω.

kos1
kos2