Μπέσυ Μάλφα: « Δεν μπορώ να αναπνέυσω »

του Χρήστος Ράντου

195

Μπέσυ Μάλφα στον αέρα του Πρωινού: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» - ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Λύγισε on camera η Μπέσυ Μάλφα: «Δεν ξέρω αν νιώθω έτοιμη να μιλήσω ίσως να έχω κακοποιηθεί ίσως και όχι μπορεί να το πάρω στον τάφο μαζί μου».

Η γνωστή ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα βρέθηκε καλεσμένη το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Το πρωινό».

Η ηθοποιός ήταν πολύ βαθιά ταραγμένη και συναισθηματικά φορτισμένη με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα πίσω από τις σκηνές των θεάτρων, κάτι που μας έδειξε από την αρχή της συνέντευξης της. Όταν ρωτήθηκε αν έχει κακοποιηθεί η ίδια δεν άντεξε και με δακρυσμένα μάτια είπε: «ίσως ναι,ίσως όχι». Αναφέρθηκε και στην δήλωση του Αλέξη Κούγια περί “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους”.

Για όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες μέρες:

«Έχω πέσει πάρα πολύ, αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω αλλά από την άλλη αισθάνομαι ότι έρχεται ένα φως κι ότι πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε γι΄αυτό. Είναι σοκαριστικά όλα, εκείνος όμως που με παραλύει είναι η παιδοφιλία. Με επηρεάζει πολύ ως γυναίκα, πολίτη, μητέρα, ηθοποιό… Υπήρχαν κάποιες φήμες, τις οποίες δεν μπορούσες να πιστέψεις. Εγώ επειδή έχω ακούσει πολλά, ακόμα και για μένα, δεν μπορούσα να τις πιστέψω. Ωστόσο, επειδή ήταν πολλές με βοήθησαν να είμαι επιφυλακτική απέναντι σε κάποιους ανθρώπους. Μετράει η ποσότητα σε αυτή την περίπτωση, γιατί οι ηθοποιοί έχουν ποιότητα. Ακούω προσεχτικά και ερευνώ»

Η επόμενη ερώτηση ήρθε από τον Γιώργο Λιάγκα σχετικά με το αν έχει πέσει η ίδια θύμα παρενόχλησης, ξεσπώντας η ίδια σε δάκρυα:

«Δεν είμαι έτοιμη να σου το πω. Το θέμα δεν είναι αν έχει τύχει σε μένα, μπορεί να στο πω αύριο, μπορεί να το πάρω και στον τάφο μου, το θέμα είναι αυτοί που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν. Θέλει τεράστια δύναμη για να μιλήσεις. Δεν είναι εύκολο να δώσεις θάρρος σε κάποιον που δεν θέλει να μιλήσει»

Δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την δήλωση του Αλέξη Κούγια δικηγόρο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη σχετικά με τους “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους”:

«Θέλω να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο; Υπάρχει επαγγελματίας straight; Είναι όλα επάγγελμα σε αυτή τη ζωή; Η ρητορική πρέπει να στηρίζεται σε σημαντικά επιχειρήματα και όχι σε κάτι αστείο. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου υπάγεται στην σεξουαλική του ελευθερία, άρα φτάνουμε πάλι στο σύνταγμα. Όλοι θα προσπαθήσουν να θολώσουν το τοπίο αλλά δεν θολώνει πια, είμαστε το 2021».

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης: