Μετά το Πεταλίδι ανατίναξαν ΑΤΜ και στην Ανδραβίδα

139

Andrabida-ekrixi-ATM

Αυτή τη φορά οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες με τα χρήματα, καθώς δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν το σύστημα ασφαλείας του ΑΤΜ

Καρμπόν με την ανατίναξη του ΑΤΜ στο Πεταλίδι της Μεσσήνης ήταν η έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε άλλο ένα μηχάνημα ανάληψης που ήταν εγκατεστημένο στην είσοδο ενός σούπερ μάρκετ στην Ανδραβίδα και όλα δείχνουν ότι οι άγνωστοι δράστες ήταν οι ίδιοι και στις δυο περιπτώσεις.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες με τα χρήματα, καθώς δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν το σύστημα ασφαλείας του ΑΤΜ. Και αυτή τη φορά, οι δράστες ήταν τρεις άνδρες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και «χτύπησαν» στις 3.15 τα ξημερώματα. Οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο τύπου SUV Peugeot 3008 για να σπάσουν την είσοδο της επιχείρησης και να τοποθετήσουν την εκρηκτική ύλη στο ΑΤΜ.

Andrabida-ekrixi-ATM2

Όταν είδαν ότι δεν κατάφεραν τον σκοπό τους, διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στη συνέχεια καμένο ολοσχερώς σε κοντινή απόσταση, σε μια αγροτική περιοχή έξω από την κοινότητα Τραγανό. Προφανώς, οι βομβιστές διέφυγαν από το σημείο με άλλο όχημα στο οποίο, ενδεχομένως, τους περίμεναν και άλλοι συνεργοί τους.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο συνέλεξαν ό,τι δεν είχε καεί και το έστειλαν στα εργαστήρια για εξέταση. Στην κατοχή τους έχουν ένα βίντεο από κάμερα του σούπερ μάρκετ, που κατέγραψε την στιγμή που οι δράστες έσπασαν με το κλεμμένο όχημα την είσοδο του σούπερ μάρκετ και το εξετάζουν καρέ- καρέ.