Μεσολόγγι: «Καλά οργανωμένο έγκλημα, δεν έχει πάρει μέρος μόνο ένας» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη

451

mpampis-mesologgi-arthrou

«Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο» τονίζει ο δικηγόρος ενώ κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο – Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης δεν έχει αποκαλύψει πού είναι ο Μπάμπης

Δύο βδομάδες κοντεύουν να συμπληρωθούν από την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη και η οργή των συγγενών του κλιμακώνεται όσο τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν.

Για την οικογένεια του αγνοούμενου Μπάμπη και τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί, η εξαφάνιση στο Μεσολόγγι κρύβει ένα καλά οργανωμένο έγκλημα, στο οποίο δεν πήρε μέρος μόνο ένα άτομο. Έχει συλληφθεί ο κρεοπώλης που συναντήθηκε και μετέφερε τον νεαρό, το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη του. Η διερεύνηση συνεχίζεται και η εβδομάδα που έρχεται θεωρείται κρίσιμη.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνούμενου τόνισε τα εξής για την κατάθεση του κρεοπώλη: «Έδωσε κάποιες απαντήσεις, τουλάχιστον αστείες. Επικαλείται ένα κενό μνήμης ακατανόητο, επικαλείται πως έκανε χρήση χασίς, και όλα αυτά δεν μπορεί η κοινή λογική να τα δεχτεί και δεύτερον, ό,τι έχει πει είναι ακριβώς το αντίθετο.

Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια. Καταθέσαμε και μήνυση για ψευδή κατάθεση γιατί δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Και ακολούθησε η ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμεί για την ανθρωποκτονία».

«Ο Μπάμπης είναι ένα παιδί που δούλευε όλα τα χρόνια τη ζωής του στο εξωτερικό από τότε που τελείωσε το σχολείο. Είχε έναν καλό μισθό και ήταν τεχνίτης στα φωτοβολταϊκά. Επομένως, δεν ήταν ένα παιδί που είχε την ανάγκη να κάνει άλλα πράγματα. Ήταν ένα παιδί που είχε βοηθήσει την οικογένειά του και φίλους του. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα λεφτά που έδωσε αυτή τη στιγμή. Για να το λέει η μητέρα του μάλλον το γνωρίζει. Είναι ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες. Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο» πρόσθεσε.

Μετά από 16 ώρες ανάκρισης, ο κρεοπώλης δεν έσπασε. Δεν είπε το παραμικρό, δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται ο Μπάμπης, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αρνήθηκε ακόμα και τα ντοκουμέντα.

Αστυνομικός: Μας λες ότι πήγαινες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και μετά κάνεις αναστροφή. Το βλέπεις;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Βλέπεις το αμάξι; Κινείται προς τον δρόμο. Δες και την πινακίδα στο ζουμ.

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι εγώ.

Αστυνομικός: Δες τα στοιχεία.

Κατηγορούμενος: Δε θυμάμαι.

Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι οι δύο άντρες δεν είχαν ραντεβού για κυνήγι. Από την άρση του κινητού τηλεφώνου του αγνοούμενου προκύπτει πως οι τελευταίες διαδικτυακές αναζητήσεις του Μπάμπη Κούτσικου αφορούσαν κυνήγι θησαυρού. Ήταν αυτό το εύρημα του δράστη για να παρασύρει τον Μπάμπη; Πόσοι συμμετείχαν και πόσοι γνώριζαν; Ήταν το κίνητρο μόνο τα λεφτά;

«Ενδεχομένως να μην ήταν μόνο αυτό να είναι κάτι το οποίο ο κατηγορούμενος δεν ομολογεί και η οικογένεια δεν γνωρίζει», τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδο