Ματίνα Παγώνη: Η γρίπη θα ξεκινήσει μετά τις 25 Δεκεμβρίου και θα επιμείνει μέχρι και τέλη Μαρτίου

278

koronoios_emvolio_0

Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα στις ιώσεις  – «Πρέπει να εμβολιαστούμε» είπε το πρωί στον ΣΚΑΙ – «Κάνουμε τεστ πριν το εορταστικό τραπέζι»  – Η ανησυχία για τους θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ για την έξαρση των ιώσεων καθώς όπως τόνισε ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. «Δυστυχώς, έχουμε πάρα πολλές ιώσεις από Νοέμβριο. Τις περιμέναμε πολύ αργότερα, αλλά ήρθαν νωρίτερα.  Η γρίπη θα ξεκινήσει μετά τις 25 Δεκεμβρίου και θα επιμείνει μέχρι και τέλη Μαρτίου, πρέπει να εμβολιαστούμε!».

Για το εμβόλιο του κορωνοϊού είπε ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι άνω των 60 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο αλλά και οι κάτω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Μεταξύ άλλων, είπε οτι η μάσκα θα ισχύσει την περίοδο των εορτών για τα εμπορικά καταστήματα, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να κάνει τεστ πριν επισκεφθούν συγγενείς και φίλους πριν το εορταστικό τραπέζι.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στον λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.