Ματίνα Παγώνη: Έντονη ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό θανάτων

320

pagoni-2

«Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την 3η δόση και ειδικά οι άνω των 60 ετών », τόνισε

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Σχτικά με την 3η δόση η κ. Παγώνη δήλωσε στο «Mega» πως, «οι μελέτες έχουν γίνει, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την 3η δόση και ειδικά οι άνω των 60 ετών και δη εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την δική μας περίπτωση στην Ελλάδα, με τις άλλες χώρες. Η κάθε χώρα βρίσκεται σε άλλο στάδιο της πανδημίας. Εϊναι αρκετοί ανεμβολιαστοι, αργούν οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία, γιατί έχουν ένα άλλο σκεπτικό, ότι θα κάτσουν σπίτι και θα αναρρώσουν. Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60, με υποκείνμενα που κάνουν τις επιπλοκές ειδικά με τη «Δέλτα», η οποία μπορέι να μην είναι επιθετική όσο η «Όμικρον» και οι υποπαραλλαγές, η «Δέλτα» είναι μία δύσκολη παραλλαγή, προκαλεί πνευμονίες. Οι 300.000 ανεμβολίαστοι, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει τη μία ή τις δύο δόσεις, μπορεί να αρρωστήσουν πολύ βαριά».

Ενίσχυση του ΕΣΥ και άρση περιορισμών

«Το υγειονομικό προσωπικό είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση που φτάνει. Η περαιτέρω ενίσχυση αλλά και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι σημαντική και απαραίτητη», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Όσο αφορά στην πορεία της πανδημίας, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε ότι, «οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν, γιατί όταν είσαι στη μονάδα και έχεις τις επιπλοκές σου, είναι δύσκολο να πάρεις εξιτήριο. Σιγά σιγά με αργούς ρυθμούς σταδιακά θα γίνει αυτό. Οι περιορισμοί για τις μάσκες θα πάει μετά το Πάσχα, από Ιούνιο και μετά, εάν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Εάν αυτή τη στιγμή, που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην εστίαση, θα πάμε με το σκεπτικό να φάμε και να διασκεδάσουμε, πάντα με προσοχή».