Μαρτυρία συγκρατούμενου του κρεοπώλη: Παραμιλούσε κι έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν θα το βρούνε

106

Babis_Kreopolis

Ένας συγκρατούμενος του κρεοπώλη στα κρατητήρια της ασφάλειας Μεσολογγίου, αποκάλυψε τι έλεγε ο 50χρονος στον ύπνο του

 

Ένας συγκρατούμενος του κρεοπώλη στα κρατητήρια της ασφάλειας Μεσολογγίου έκανε αποκαλύψεις για τη στάση του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη.

Ο συγκρατούμενος σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», προσπαθούσε να κάνει τον κρεοπώλη να μιλήσει και να μάθει πληροφορίες για τον αγνοούμενο Μπάμπη.

«Ξημερώματα Κυριακής ή Σάββατο, πήγα στο μπάνιο και τον άκουσα μέσα στον ύπνο του ροχάλισε και έλεγε: ‘τι έκανες ρε μ…’.

To πρωί τον ρώτησα γιατί είναι μέσα. Μου είπε ότι βρήκαν ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο, τον πήραν μέσα και του φορτώνουν έναν φόνο. Τον πλησίασα και μιλούσαμε», είπε αρχικά ο συγκρατούμενος του. Ο κρεοπώλης του είπε στη συνέχεια αναφορικά με τον Μπάμπη: «Με πήρε τηλέφωνο να τον μεταφέρω σε ένα μέρος που ήθελε, τον μετέφερα, τον άφησα, πήγα σπίτι μου και από εκεί και πέρα το παιδί αγνοείται».

Ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη τον ρώτησε πότε έμαθε ότι το παιδί αγνοείται και του απάντησε: «Την άλλη μέρα γιατί είχε πάει για κυνήγι και ξύπνησε έξι το πρωί. Μου είπε ότι πήγε στα Κλεπά που είναι 2,5 ώρες δρόμος».

«Έλεγε ότι είχε ‘μπλέξει’»

Σύμφωνα με τον συγκρατούμενό του ο κρεοπώλης όσο ήταν στο κελί ήταν αγχωμένος και έλεγε ότι είχε «μπλέξει» και πως «το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρουν».

Προκείμενου να του ανοιχτεί ώστε να καταλάβει τι είχε συμβεί, του είπε ψέματα πως και ο ίδιος το 2004 είχε διαπράξει φόνο. «Ήθελα να τον λύσω να μιλήσει, μπας και μου πει τίποτα για το παιδί, γιατί υπάρχει και μια μάνα έξω. Μετά με ρώταγε για τον Κορυδαλλό. Πώς είναι ο Κορυδαλλός και για τα μεροκάματα», είπε ακόμα.

«Ψυχολογικά δεν ήταν καλά ο άνθρωπος. Πεσμένος και στεναχωρημένος. Μου είχε πει ότι όταν καθαρίσει από την υπόθεση, θα φύγει από το Μεσολόγγι», είπε ακόμα.

Όσον αφορά για τις χρηματικές διαφορές με τον Μπάμπη, ο κρεοπώλης είπε στον συγκρατούμενό του ότι του χρώσταγε 6.000 ευρώ και πώς πήγε από το μαγαζί και του τα έδωσε.

Ωστόσο, όπως είπε όταν έρχονταν οι αστυνομικοί να τον πάρουν για ανάκριση, άλλαζε εντελώς ψυχολογία. «Έδειχνε με την ψυχολογία του ότι δεν συμβαίνει κάτι, ότι είμαι καθαρός και θα αποφυλακιστώ και θα φύγω», είπε ακόμα.

«Έλεγε αρκετές φορές ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρούνε», κατέληξε ο συγκατούμενος του κρεοπώλη.

Η κάμερα που τον προδίδει

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας mini market που κυκλοφόρησε, φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του φίλου του, να πηγαίνει σε μίνι μάρκετ της περιοχής και να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας.

Όπως φαίνεται καθαρά, ο κατηγορούμενος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, βιαστικός, κοιτάζει διαρκώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι θα έκανε καθαριότητα στο σπίτι του γιατί θα το έβλεπαν κάποιοι υποψήφιοι ενοικιαστές, αφού σκόπευε να το νοικιάσει.

Στο μίνι μάρκετ βρέθηκε ρεπόρτερ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και επιβεβαίωσε πως εκείνο το βράδυ κατά τις 10 παρά εμφανίστηκε στο μαγαζί, πήρε γρήγορα αυτό που ήθελε και έφυγε.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα