Μαριούπολη: Η ισοπέδωση της πόλης και οι «λυσσασμένοι» Τσετσένοι του Καντίροφ

538

mariupol_ukraine_art

Οι Ουκρανοί δεν υπέκυψαν στο τελεσίγραφο Πούτιν και συνεχίζουν να αμύνονται στη μαρτυρική πόλη – Στις ωμότητες πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι «Καντιρόφτκσι», δηλαδή ο στρατός του δικτάτορα της Τσετσενίας και μαριονέτας του Πούτιν

Η κτηνωδία συνεχίζεται. Ο θρήνος, η συντριβή, η οδύνη κορυφώνονται. Η φρίκη γιγαντώνεται. Εδώ και οκτώ εβδομάδες ένα απάνθρωπο σκηνικό εδραιώνεται στο βάθρο της βαναυσότητας. Με τον αδίστακτο Πούτιν να εργαλειοποιεί πεισματικά τα πάντα και τους πάντες υπέρ των φιλόδοξων στόχων του. Ο δήθεν υποδειγματικός ορθόδοξος πιστός, στο πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των ομόδοξων Ουκρανών χρησιμοποιεί κυνικά ως συμπολεμιστές Ισλαμιστές μαχητές. Αναπόδραστα στις θηριώδεις ωμότητες του Ρωσικού στρατού, οι οποίες καταγράφονται διεθνώς ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμμετέχουν παραστρατιωτικοί τζιχαντιστές.

Άγριοι, άσπλαχνοι, αιμοδιψείς μισθοφόροι, τάχα εθελοντές, σφάζουν ανυπεράσπιστους χριστιανούς στο όνομα του Αλλάχ. Τι κι αν στο Κοράνι, το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, η τζιχάντ περιγράφεται κατά βάση ως ένας αμυντικός πόλεμος; Ο μουφτής της Τσετσενίας κήρυξε «ιερό πόλεμο» κατά της Ουκρανίας και ευλόγησε τους συμπατριώτες που πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τσετσενικές επίλεκτες δυνάμεις του δικτάτορα της χώρος τους και μαριονέτας του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, γνωστές ως «Καντιρόφτσκι», δίνουν το βάρβαρο παρών τους στην αμυνόμενη σήμερα χώρα. Διαβόητοι για τη σκληρότητα τους σταλθήκαν από τη πατρίδα τους στο Ντονμπάς το 2014 για να συνδράμουν τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας. Και φυσικά συμπλήρωσαν την επέμβαση των Ρώσων στη Συρία προσθέτοντας τη δική τους αιματηρή πινελιά στις ακρότητες κατά των ομοθρήσκων τους κατοίκων της Μεσανατολικής χώρας. Δεν τους αποκαλούν τυχαία τα «λυσσασμένα σκυλιά» του Πούτιν, Όχι μόνο γιατί γαβγίζουν, δαγκώνουν, ξεσκίζουν με κοφτερά δόντια και αιχμηρά νύχια αλλά επειδή μεταδίδουν παροξυσμικά την ιογενή μόλυνση του νευρικού τους συστήματος στα μέτωπα των συρράξεων στα οποία επιθετικά συμμετέχουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα