Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: O 18χρονος μακελάρης πυροβόλησε 10χρονη την ώρα που τηλεφωνούσε στην αστυνομία

509

mathitria_1

«Γιατί όταν την είδε να τηλεφωνεί, δεν της πήρε το κινητό ή δεν το έσπασε, αλλά την σκότωσε εν ψυχρώ;»  ξεσπά η γιαγιά της άτυχης μικρής μαθήτριας

Αδίστακτος ήταν ο μακελάρης του Τέξας, Σαλβαδόρ Ράμος, βλέποντας ένα δεκάχρονο κορίτσι να τον κοιτάζει έντρομο, καλώντας στο κινητό του τηλέφωνο την αστυνομία (911).

Η μαθήτρια Άμερι Τζο Γκάρτσα είναι ένα από τα 19 παιδιά που σκότωσε εν ψυχρώ ο 18χρονος Ράμος εισβάλλοντας στο δημοτικό σχολείο Ρομπ της κοινότητας Ουβάλντε στο Τέξας.

Το κοριτσάκι επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το κινητό της καλώντας το «911», όταν είδε τον ένοπλο να μπαίνει στην σχολική αίθουσα και να λέει: «Θα πεθάνετε…».

«Είδε την Άμερι να τηλεφωνεί και την πυροβόλησε. Τη σκότωσε», λέει η γιαγιά της, Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Beast».

Συντετριμμένη η γιαγιά του άτυχου κοριτσιού περιγράφει όσα γνωρίζει για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. «Μπαίνοντας μέσα στην τάξη της Άμερι, ο Σαλβαδόρ Ράμος, είπε στους μαθητές: «Θα πεθάνετε…»

«Η πρώτη αντίδραση της Άμερι ήταν να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, ενώ δίπλα της, στο θρανίο, καθόταν η καλύτερή της φίλη, η οποία βρέθηκε γεμάτη αίματα», είπε η Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα για την ηρωίδα εγγονή της. Ο θάνατος της δεκάχρονης μαθήτριας ήταν ακαριαίος.

Η γιαγιά του κοριτσιού δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει γιατί αντέδρασε έτσι ο μακελάρης του Τέξας βλέποντας το κορίτσι να χρησιμοποιεί το κινητό του: «Γιατί ο δράστης του μακελειού, αντί να αρπάξει το κινητό της ή να το σπάσει, άνοιξε πυρ και την σκότωσε εν ψυχρώ;», διερωτάται απαρηγόρητη.