«Μαφιόζικη» εκτέλεση στη Θήβα: Το παρελθόν του θύματος ψάχνουν οι αρχές για να λύσουν το μυστήριο

439

«Μαφιόζικη» εκτέλεση στη Θήβα: Το παρελθόν και τις επαφές του θύματος ψάχνει  η ΕΛΑΣ - Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας – Στο «μικροσκόπιο» των αρχών η επιχειρηματική δραστηριότητα του θύματος στη Ρόδο
To παρελθόν του 45χρονου που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Θήβα, τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου εξετάζουν οι αρχές, προσπαθώντας να αντλήσουν οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο Κώστας Τσαφταρίδης, πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 17 και 12 χρόνων, ο οποίος διατηρούσε κατασκευαστική εταιρεία και εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου, ενώ ο δράστης φέρεται να διέφυγε με ένα μπλε αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα δραστηριοποιείτο αρχικώς στις κατασκευές με γνωστό επιχειρηματία του κλάδου, ενώ στη Ρόδο συνεργάστηκε με έναν ντόπιο επιχειρηματία ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου και δημιούργησαν γραφείο μίσθωσης αυτοκινήτων που αριθμεί σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περί τα 63 αυτοκίνητα.

Ηδη επιτελείς της ΕΛΑΣ διενεργούν έρευνες σε κάθε κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας του θύματος στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός του 45χρονου έφερε έξι τραύματα από πυροβόλο όπλο. Τα τέσσερα από τα τραύματα στο σώμα του, ένα στο κεφάλι και ένα στον μηρό.

Από το σημείο της εκτέλεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, που χειρίζονται την υπόθεση, συνέλεξαν εννέα κάλυκες των εννέα χιλιοστών, οι οποίοι αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όπλο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια να ανεύρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.

Παράλληλα, λαμβάνουν καταθέσεις από τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος προκειμένου να διερευνήσουν αν είχε δεχτεί απειλές ή αν είχε επαφές με κύκλους της νύχτας.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βλέπουν προσωπικές διαφορές ή κάποιου είδους «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πίσω από τη «μαφιόζικη» εκτέλεση του επιχειρηματία, Κώστα Τσαφταρίδη, στο Ταχί Θήβας, έξω από το σπίτι του.

Πηγή: protothema.gr