Μαφιόζικες εκτελέσεις στην Κύπρο – Δύο νεκροί μέσα σε δύο 24ωρα

148

police123

Οι δύο δολοφονίες έχουν θορυβήσει τη κυπριακή αστυνομία, η οποία φοβάται το άνοιγμα νέου κύκλου αίματος μεταξύ ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος

Ο 47χρονος Αλέξης Μαυρομιχάλης, γνωστός ως «Αλεξούι», εξέπνευσε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα του.

Οι προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή δεν απέδωσαν καθώς το τραύμα από τη σφαίρα που δέχθηκε δεν άφηνε πολλά περιθώρια για ιατρική παρέμβαση.

Ο Μαυρομιχάλης είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης ακόμη τρεις φορές και στη μία εξ αυτών το 2015 είχε χρησιμοποιηθεί αντιαρματικός πύραυλος. Άλλες προσπάθειες για δολοφονία του είχαν αποκαλυφθεί κατά τον σχεδιασμό πριν οι δράστες προλάβουν να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Για πολλά χρόνια απασχολούσε τις αστυνομικές αρχές με τις δραστηριότητες του, ενώ πολλές φορές το όνομα του είχε εμπλακεί σε υποθέσεις δολοφονιών.

Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται να πυροβόλησαν από απόσταση χρησιμοποιώντας όπλο με διόπτρα. Αυτός που πάτησε τη σκανδάλη εικάζεται πως είχε εκπαίδευση ελεύθερου σκοπευτή. Μόλις ο Μαυρομιχάλης βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του στο 2ο όροφο, γύρω στις 9:15 το βράδυ, δέχθηκε πυροβολισμό και έπεσε στο πάτωμα. Το διαμέρισμα διέθετε φρουρούς, έμπιστους στον Μαυρομιχάλη, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν το σημείο από το οποίο ρίχτηκε ο πυροβολισμός.

Λίγη ώρα αργότερα, έξω από τη Λευκωσία, σε ανοικτό χώρο, βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο είχε πυρποληθεί. Είναι σίγουρο πως ο εμπρησμός του αυτοκινήτου συνδέεται με τον φόνο, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης ή οι δράστες. Πιθανότατα να πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της αστυνομίας, ώστε οι δράστες να διαφύγουν από άλλη περιοχή.

Λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Μαυρομιχάλη, έπεφτε νεκρός στη Λεμεσό, ο 55χρονος Θανάσης Καλογερόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε από άγνωστους μασκοφόρους ενώ στάθμευε το αυτοκίνητο του σε πάρκινγκ καφετέριας την οποία επισκεπτόταν τακτικά.

Οι δύο δολοφονίες μέσα σε δύο 24ωρα έχουν θορυβήσει τη κυπριακή αστυνομία η οποία φοβάται το άνοιγμα νέου κύκλου αίματος μεταξύ ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Όπως και ο Μαυρομιχάλης, έτσι και ο Καλογερόπουλος , απασχολούσε συχνά την αστυνομία και επίσης είχε ανακριθεί για υποθέσεις φόνων.