Λύση «εδώ και τώρα» ζητούν οι τραυματιοφορείς που απεργούν σε όλη την Ελλάδα

453

Στις 12.30, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τις κενές οργανικές θέσεις που ξεπερνούν το 60% σε όλη τη χώρα, όπως τονίζουν, ενώ πολλά νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από τραυματιοφορείς.

Για τους ασθενείς, η υποστελέχωση σημαίνει ταλαιπωρία, ωστόσο ορισμένες φορές η κατάσταση με τις ελλείψεις μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων. Τα κενά σε τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, καλύπτουν γιατροί, νοσηλευτές, φύλακες, καθαρίστριες, συνοδοί, σημειώνει η Ένωση και περιγράφει εικόνες χάους στις εφημερίες και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Οι ασθενείς λιμνάζουν στις κλινικές, οι εξετάσεις όπως αξονικές τομογραφίες, υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις και άλλες καθυστερούν, το ίδιο και τα εξιτήρια.

Οι αριθμοί που παραθέτουν είναι αμείλικτοι: 526 πρώην σχολικοί φύλακες – τραυματιοφορείς επέστρεψαν στους δήμους, 180 τραυματιοφορείς αποχώρησαν τον τελευταίο χρόνο λόγω συνταξιοδότησης, 200 επικουρικοί τραυματιοφορείς δεν γνωρίζουν τι θα απογίνουν.

Η Ένωση κάνει έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα «εδώ και τώρα».