Λιμενικό: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 130 μετανάστες σε Λέσβο και Χίο

155

metanastes_2

Πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης στα δύο νησιά το πρωίτης Πέμπτης

Επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στις θαλάσσιες περιοχές της Χίου και της Λέσβου, πραγματοποιήσαν το πρωί της Πέμπτης δυνάμεις του Λιμενικού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, κατόπιν ενημέρωσης από αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Δασκαλόπετρας της Χίου, ακυβένητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση 16 αλλοδαπών (10 άνδρες και 6 γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χίου και παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, ενώ πρόκειται να περάσουν από διαδικασία καταγραφής στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σε τέσσερις ξεχωριστές επιχειρήσεις 114 μετανάστες που επέβαιναν σε βάρκες στα ανοιχτά της Λέσβου. Μάλιστα, σε μια από αυτές τις πειπτώσεις, όταν οι μετανάστες αντίκρισαν το σκάφος του Λιμενικού, έριξαν την μηχανή της λέμβου στη θάλασσα και έσκισαν με αιχμηρό αντικείμενο τον έναν αεροθάλαμο.