Λάρισα: Ψαράς βρήκε Καλάσνικοφ πεταμένο στον Πηνειό

181

pineios_potamos

Το όπλο παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση που θα δείξει αν είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία ή τραυματισμό στην Ελλάδα

Για ψάρεμα πήγε στον ποταμό Πηνειό ένας 44χρονος Αλβανός ερασιτέχνης αλιέας, το μεσημέρι του Σαββάτου, όμως η ψαριά του δεν… τρωγόταν!

Έκπληκτος διαπίστωσε ότι στα «πέδιλα» της γέφυρας ήταν σφηνωμένο ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ και αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία.

Άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας έφτασαν αμέσως στο σημείο που υπέδειξε και συνέλεξαν το πολεμικό όπλο τύπου ΑΚ47, το οποίο ήταν πλήρως οξειδωμένο από τη μακρόχρονη φθορά που υπέστη στα νερά του ποταμού όπου το είχε πετάξει ο κάτοχός του για να το ξεφορτωθεί, ώστε να μην βρεθεί στην κατοχή του.

Pineios-Kalasnikof

Ο αριθμός σειράς του πολεμικού τυφεκίου δεν ήταν εμφανής λόγω της οξείδωσης, όπως αναφέρει η «Ελευθερία», όμως υπάρχει μέθοδος για την επαναφορά του, με την οποία πάντως θα φανεί απλώς από ποια χώρα προέρχεται. Το όπλο παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση που θα δείξει αν είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία ή τραυματισμό στην Ελλάδα και σε ποια περίπτωση.

Χειροβομβίδες και σφαίρες σε εξοχικό

Τα έχασε ο ιδιοκτήτης μιας εξοχικής κατοικίας σε περιοχή της Ακράτας, όταν μπήκε στην αποθήκη του σπιτιού για να ξεκαθαρίσει όσα άχρηστα υπήρχαν μέσα και βρήκε 20 οξειδωμένες χειροβομβίδες παλαιού τύπου και μεγάλο αριθμό από σφαίρες! Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που έκαναν επιτόπια έρευνα και διενεργούν προανάκριση για να εξακριβωθεί η προέλευση των πυρομαχικών, ενώ το πολεμικό υλικό παρελήφθη από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού.