Κυνισμός: «Το κάναμε για πλάκα, τον κορόιδευαν κι άλλοι» – Νέα στοιχεία για το bullying στο Αρσάκειο

205

Κυνισμός: «Το κάναμε για πλάκα, τον κορόιδευαν κι άλλοι» – Νέα στοιχεία για το bullying στο Αρσάκειο

«Ξέφυγε λίγο η κατάσταση» φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι μαθητές που κατηγορούνται ότι έδεσαν με πετονιά 15χρονο στο Αρσάκειο.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση bullying με θύμα έναν 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Όπως έγινε γνωστό, μαθητές του ιδιωτικού σχολείου είχαν δέσει με πετονιά στον λαιμό έναν συμμαθητή τους, υπόθεση που άνοιξε τα στόματα και έφερε στο προσκήνιο και άλλες καταγγελίες για το Αρσάκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι φερόμενοι ως δράστες του αποτρόπαιου και σοκαριστικού περιστατικού -στην κατάθεσή τους στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων- χαρακτηρίζουν με κυνικά λόγια τις βασανιστικές συμπεριφορές τους ως «πλάκα».

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση» φέρονται να είπαν, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή τους.

«Τύλιξαν την πετονιά στον λαιμό μου και γελούσαν» – Συγκλονίζει ο 15χρονος

«Ο ένας άρχισε να ξετυλίγει την πετονιά. Άλλοι δύο μου κρατούσαν τα πόδια και τα χέρια. Όλοι γελούσαν. Αρχικά προσπάθησαν να τυλίξουν το νήμα γύρω από το σώμα μου αλλά τελικά το τύλιξαν στον λαιμό μου. Πάντα η συγκεκριμένη παρέα με κοροϊδεύει και πολλές φορές τα παιδιά με φωνάζουν με διάφορα παρατσούκλια» περιέγραψε ο 15χρονος στη συγκλονιστική κατάθεσή του για το bullying που υπέστη και εξασφάλισε το Star.

«Είχαν γίνει άλλα πράγματα. Τώρα πλέον μιλάμε για σωματική βία. Έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να μου ζητήσουν συγγνώμη γιατί το παιδί μου είναι ζωντανό… Αν δεν ήταν ζωντανό, δεν θα μου ζητούσε κανείς συγγνώμη» ξεσπά η μητέρα του 15χρονου.

 Τη Μεγάλη Τρίτη οι αποφάσεις από το σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που έκαναν bullying στον 15χρονο ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος θα ζητήσει ποινικές διώξεις των υπευθύνων.

Οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων στο Αρσάκειο αναμένονται τη Μεγάλη Τρίτη. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές, οι 6 δράστες και το θύμα, όσο και οι κηδεμόνες τους ενώ η Διοίκηση του Αρσακείου με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.