Κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης: Στη φυλακή οι δύο από τους 10 – Είχαν κέρδη άνω των 20 εκατ. ευρώ

118

kykloma-syndromitiki-5

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για ακόμα 7 εμπλεκομένους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν σήμερα μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια δυο εκ των δέκα συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση του κυκλώματος των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Από τη δράση τους οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, κατάφεραν να έχουν κέρδη που ξεπερνούν τα 24 εκ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα, προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης και ο κατηγορούμενος ως υπαρχηγός της οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά στους άλλους οκτώ κατηγορούμενοι της υπόθεσης αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κατά περίπτωση με καταβολή εγγυοδοσίας. Οι δέκα κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια για τα εξής αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα: εγκληματική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για ακόμα 7 εμπλεκομένους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν.