Κυκλοφορούσε ελεύθερος με ποινή 20 ετών στην πλάτη του

3922

astynomiaΣυνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου

Μια εικοσαετία στη φυλακή θα πρέπει να περάσει ένας 69χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσίδικα για παράβαση νόμου περί αλλοδαπών και του είχε επιβληθεί βαρύτατη χρηματική ποινή. Όμως, εξακολουθούσε να παραμένει ελεύθερος, ως την στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ο φυγόποινος υποβλήθηκε σε έλεγχο στο Αγρίνιο και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία του είχαν επιβληθεί φυλάκιση 20 ετών και πρόστιμο 120.000 ευρώ. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, που έδωσε εντολή να μεταχθεί σε κατάστημα κράτησης.

Φυλακή για 65χρονο φυγόποινο

“Ξεχνούσε” να καταβάλλει εργοδοτικές εισφορές και καταδικάστηκε σε βαριά ποινή, αλλά κυκλοφορούσε σαν… κύριος στη Ρόδο, ένας 65χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού. Σε βάρος του φυγόποινου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και χρηματική ποινή 17.500 ευρώ κι έτσι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης.