Κούγιας: Δεν ήταν άτυχη η Τζωρτζίνα, αλλά η Πισπιρίγκου που κληρώθηκαν στη δίκη αυτή η εισαγγελέας και αυτή η πρόεδρος

140

alexis_kougias

«Ατυχέστατη και προσβλητική για την μνήμη της Τζωρτζίνας» η άποψη της εισαγγελέως, λέει ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου – Κατηγόρησε τη δικαστική έδρα για «ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών»

 

«Δεν ήταν η Τζωρτζίνα άτυχη που είχε την κα κατηγορουμένη μητέρα (…) αλλά δυστυχώς η κα κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα Εισαγγελέας της έδρας και η κα Πρόεδρος του Δικαστηρίου» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου  Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά της εισαγγελέως, που χθες πρότεινε την καταδίκη της πελάτισσάς του.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για «ατυχέστατη και προσβλητική για τη μνήμη της Τζωρτζίνας άποψη». Όπως σημειώνει η Τζωρτζίνα «θα είχε αποθεώσει την κα κατηγορημένη για τα όσα έκανε για να την κρατήσει στη ζωή».

Μάλιστα, κατηγόρησε την εισαγγελέα και την πρόεδρο του δικαστηρίου ότι «επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχεία, όχι για να δικαστεί δίκαια η κα κατηγορουμένη, αλλά για να καταδικαστεί άδικα».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Σήμερα, πληροφορήθηκα από συναδέλφους μου στο Αγρίνιο, όπου παρίσταμαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ως συνήγορος υπεράσπισης, ότι η κα Εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση της Σ.Π. τόλμησε, παρά τις καταθέσεις του Μάνου Δασκαλάκη σε ανύποπτο χρόνο, τα μηνύματα που αντήλλαξαν μεταξύ τους και τις μαρτυρικές καταθέσεις που περιέγραφαν ότι η κατηγορημένη από τότε που γέννησε τα παιδιά της, μέχρι τότε που η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, αφιέρωσε όλη της τη ζωή σε αυτά τα τρία παιδιά και ειδικά μετά την από ιατρικά λάθη τετραπληγία της Τζωρτζίνας αποκλειστικά στο πώς σε συνεργασία με ιατρούς και φυσιοθεραπευτές, μόνη της και χωρίς βοήθεια από κανέναν θα την επαναφέρει σε μια φυσιολογική ζωή, να αναφέρει στο δικαστήριο ότι η αείμνηστη Τζωρτζίνα ήταν άτυχη που είχε μητέρα την κα κατηγορουμένη.

Λυπάμαι ιδιαίτερα που την ατυχέστατη και προσβλητική για την μνήμη της Τζωρτζίνας άποψη την αποδέχτηκε και ένας εκ των συνηγόρων υποστηρίξεως της κατηγορίας.

Επί των ως άνω θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ήταν η Τζωρτζίνα άτυχη που είχε την κα κατηγορουμένη μητέρα και, αν μπορούσε να μιλήσει από εκεί που βρίσκεται για το τι συνέβη ακριβώς και έχασε τη ζωή της, θα είχε αποθεώσει την κα κατηγορουμένη για τα όσα έκανε, για να την κρατήσει στη ζωή, αλλά δυστυχώς η κα κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα Εισαγγελέας της έδρας και η κα Πρόεδρος του Δικαστηρίου που επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχεία, όχι για να δικαστεί δίκαια η κα κατηγορουμένη, αλλά για να καταδικαστεί άδικα.