Κορωνοϊός: Κινέζοι αγοράζουν μάσκες απ την Αθήνα και τις στέλνουν στην Κίνα

628

Ελλείψεις στην Ελληνική αγορά σε προστατευτικές μάσκες αναφέρει ο Φαρμακευτικός σύλλογος ενώ δεν σταματούν και οι παραγγελίες από την Κίνα.

Οι ελληνικές εταιρίες που εισάγουν προστατευτικές ιατρικές μάσκες δεν μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση ούτε για λογαριασμό των Κινέζων υπηκόων που τις αγοράζουν με τα τσουβάλια για να τις στείλουν απευθείας στην πατρίδα τους προκειμένου να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

Οι Έλληνες εισαγωγείς προβλέπουν ότι σε περίπτωση που «σκάσει» το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, πιθανότατα να μην υπάρχει μάσκα διαθέσιμη στα φαρμακεία, «ούτε για δείγμα» όπως χαρακτηριστικά λένε.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, επισήμανε ότι από την περασμένη βδομάδα έχει παρατηρηθεί έλλειψη σε ιατρικές μάσκες, προσθέτοντας, ότι δεν γνωρίζει πότε οι προμηθευτές θα είναι σε θέση να γεμίσουν ξανά τα ράφια των φαρμακείων.

«Ζητάνε 1.000.000 κομμάτια και εμείς έχουμε 1.000, αυτή είναι η αναλογία» αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Παρασκευόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρίας “3M”- από τις μεγαλύτερες εταιρίες εισαγωγής ιατρικών προστατευτικών μασκών. Η εν λόγω εταιρία εισάγει τα μοντέλα FFP2 και FFP3 που ενδείκνυνται για την προστασία από την εξάπλωση επιδημιών, όπως ο κορωνοϊός.

«Την περασμένη βδομάδα έρχονταν παραγγελίες από 50.000 κομμάτια και πάνω, όχι μόνο στη δική μας εταιρία» συνεχίζει ο κ. Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι «εμείς μπορεί να βάζουμε παραγγελίες αλλά δεν ξέρουμε τι θα εκτελεστεί από τα εργοστάσια. Ξέρουμε επίσης ότι ήδη παρατηρούνται ελλείψεις στα φαρμακεία».