Κλοπές σε γήπεδο και σπίτι στη Σπάρτη από ανήλικο και 18χρονο

103

astynomia_panepistimiaΑνήλικοι διέρρηξαν αποθήκη του Δήμου και σπίτι

Τις εγκαταστάσεις ενός γηπέδου και ένα σπίτι σε κοινότητες του δήμου Σπάρτης διέρρηξαν από τις 22 Ιανουαρίου ως την Δευτέρα ένας 18χρονος Έλληνας και ένας ανήλικος ο οποίος αναζητείται. Οι δράστες άρπαξαν δυο ελαιόπανα και διάφορα χάλκινα εξαρτήματα ενώ αποπειράθηκαν να εισβάλουν και σε μια επιχείρηση.

Ο 18χρονος εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά την απόπειρα σε μια κοινότητα της περιοχής, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, στον οποίο υποβλήθηκε και δικογραφία σε βάρος του ανήλικου για κλοπές από κοινού και των γονέων του για πλημμελή εποπτεία του.

Ανήλικοι διέρρηξαν αποθήκη του Δήμου και σπίτι

Μια αποθήκη σε χώρο του Δήμου Ρόδου διέρρηξαν στις 25 Ιανουαρίου δυο ανήλικοι ηλικίας 14 και 16 χρόνων και ένας 18χρονος, οι οποίοι εισέβαλαν και σε ένα σπίτι στις 31 του μήνα. Οι δυο κλοπές με λεία μεταλλικές κατασκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια και σε βάρος των τριών παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία, που περιλαμβάνει τους γονείς των δυο ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Άλλος ένας ανήλικος Έλληνας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουτράκι, όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος βρήκαν στην κατοχή του μια μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στις 14 Ιανουαρίου. Η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της και ο ανήλικος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου μαζί με τους γονείς του που συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας του.