Κιβωτός του Κόσμου: «Μας έβαζαν στην απομόνωση χωρίς νερό και φως» λέει πρώην φιλοξενούμενη

273

«Μετά τη δουλειά μας έκλειναν μέσα, δεν βλέπαμε άνθρωπο», λέει 20χρονη που πέρασε έξι χρόνια φιλοξενούμενη σε δομή στην περιφέρεια

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις από πρώην φιλοξενούμενη σε δομή στην «Κιβωτό του Κόσμου» στην περιφέρεια, καταγγέλλοντας ψυχολογική κακοποίηση, μήνες απομόνωσης και σκληρή εργασία.

Πρόκειται για μια 20χρονη, σήμερα, φοιτήτρια που πέρασε έξι χρόνια φιλοξενούμενη σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» και μιλά στον ΑΝΤ1. «Απομόνωση ονομάζουν εκείνοι το γεγονός να μην έχουμε καμία επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ για παράδειγμα, ήμουν ένα καλοκαίρι, το οποίο το είχα περάσει τρεις μήνες στο δωμάτιό μου. Είχαμε συγκεκριμένες ώρες που δουλεύαμε, σαν εργαζόμενοι κανονικά και κοιμόμασταν και τρώγαμε μέσα στο δωμάτιό μας», καταγγέλλει η κοπέλα.

Οι σκοτεινές, μέσα στο κύριο κτήριο της δομής, αποθήκες, όπου συγκεντρώνονταν οι δωρεές του κόσμου, όπως λέει η πρώην φιλοξενούμενη, είχε μετατραπεί για τους πιο «ατίθασους» η φυλακή τους. Όπως λέει, φιλοξενούμενος έμεινε στην απομόνωση έναν ολόκληρο χρόνο! «Ποιο είναι το χειρότερο που έχεις ακούσει από παιδί που ξέρεις;», ρωτήθηκε η 20χρονη.

Και απάντησε: «Να το έχουν χτυπήσει αρκετά βάναυσα. Ήταν στην απομόνωση για πάνω από έναν χρόνο. Για έναν χρόνο δεν μιλούσε στα παιδιά. Τον είχαν σε μια πτέρυγα όπου τον είχαν μόνο του. Δεν πήγαινε σχεδόν πουθενά. Δεν έβγαινε, δεν μπορούσε να πάει κάπου. Μόλις τελείωνε τη δουλειά, εκεί. Εκεί ήταν χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς τίποτα. Εκείνη πλευρά του σπιτιού, εκείνο τον καιρό, λειτουργούσε σαν αποθήκη, εκεί βάζαμε κάποια πράγματα που έφερνε ο κόσμος».

«Σωματική κακοποίηση έχω δει μέχρι μια σφαλιάρα και σπρωξίματα. Έδωσε ένα χαστούκι για παραδειγματισμό. Άλλα παιδιά από ό,τι έχω μάθει, έχουν δεχτεί και σεξουαλική και άλλου είδους βία, και από στελέχη και από τους παιδαγωγούς και από τους υπεύθυνους», πρόσθεσε η 20χρονη για τις συνθήκες στην «Κιβωτό του Κόσμου».