Κερατσίνι: Μητέρα κατήγγειλε συγγενή του πρώην συζύγου της για ασέλγεια στην 5χρονη κόρη της

577

sexoualiki-kakkopoiisi-aniliki-65

Οι γονείς της είναι χωρισμένοι – Ο 7χρονος αδελφός της δήλωσε πως ήταν παρών –

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της καταγγελίας που έκανε η μητέρα μίας ανήλικης 4,5 ετών στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ στα τέλη του Γενάρη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει επίσημα η μητέρα, σύμφωνα με τα όσα είπε η ανήλικη, το άτυχο κορίτσι φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγγενή του ίδιου της του πατέρα μέσα στο σπίτι του. Η ανήλικη είπε με μεγάλη δυσκολία πως ο συγγενής της την παρενόχλησε. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη καταγγελία φέρεται να μίλησε και ο 7χρονος αδελφός της, ο οποίος δήλωσε πως ήταν παρών σε ένα από τα συμβάντα τα οποία αναφέρονται!

Το ζευγάρι των δυο γονέων σύμφωνα με πληροφορίες είναι χωρισμένο εδώ και τρία χρόνια. Η μητέρα έχει την επιμέλεια των παιδιών και ο πατέρας τα βλέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η άτυχη ανήλικη στην καταγγελία της ανέφερε με λεπτομέρειες πως ασέλγησε σε βάρος της ο συγγενής της μέσα στο σπίτι του πατέρα της!

Παρά το γεγονός πως η υπόθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ανηλίκων έως τώρα δεν έχει ασκηθεί δίωξη κατά του συγγενή του πατέρα. Ο τελευταίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να αρνείται το συμβάν και να χαρακτηρίζει την καταγγελία ως «ψεύδη».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου

Για το συμβάν επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο της μητέρας ο οποίος την εκπροσωπεί από την πρώτη στιγμής. «Έχω αναλάβει την υπόθεση που αφορά ζητήματα οικογενειακού δικαίου και τα οποία πλέον θέματα αυτά έχουν επεκταθεί και σε θέματα ενδεχόμενης σεξουαλικής κακοποίησης του ανηλίκου τέκνου της εντολέα μου.

Ο πρώην σύζυγός της λαμβάνει τα δυο ανήλικα παιδιά αγόρι επτά ετών και κορίτσι 4,5 τα πηγαίνει σε χώρο του δικού του οικογενειακού περιβάλλοντος. Το κοριτσάκι όπως το ίδιο κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία υποδιεύθυνση ανηλίκων της ΓΑΔΑ σε ειδικό παιδοψυχολόγο καθώς και ο ανήλικος αδερφός της επτά ετών επιβεβαίωσε με δίκη του αντίστοιχη κατάθεση όσα η μικρή αδερφή του κατήγγειλε για την ασέλγεια σε βάρος της», δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος της μητέρας των ανηλίκων, Φώτης Μπαμπάνης.

Στην συνέχεια σημείωσε: «Το κοριτσάκι υφίστατο θωπείες και άλλες ασελγείς σεξουαλικές πράξεις που συνιστούν κακοποίηση σε βάρος της. Ο πατέρας γνωρίζει και βλέπει όσα διαδραματίζονται τα αγνοεί και με τη σιωπή του αποδέχεται και εγκρίνει όλες αυτές τις παράνομες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης που γίνονται σε βάρος της κόρης του, εκθέτει δηλαδή το κοριτσάκι του σε κίνδυνο με αυτή του την συμπεριφορά γεγονός που αποτελεί κακούργημα όπως και όλες οι άλλες πράξεις που γίνονται σε βάρος του κοριτσιού. Το τραγικό είναι πως μολονότι έχει σχηματιστεί δικογραφία αυτή τη στιγμή ο ως άνω παντελώς ανίκανος πατέρας καταδιώκει με αλλεπάλληλες μηνύσεις την εντολέα μου γιατί η ίδια δεν δεν του παραδίδει τα παιδιά για να επικοινωνήσει μαζί τους. Πλην όμως τα ίδια τα παιδιά με αποκορύφωμα το αγοράκι επτά ετών αρνούνται να έρθουν σε επαφή μαζί του».

dikigoros-1
Ο δικηγόρος Φώτης Μπαμπάνης

Ο κ. Μπαμπάνης τόνισε ακόμη πως: «Η δικαιοσύνη ουδόλως προστατεύει και αφήνει ανυπεράσπιστη την ηρωική μητέρα να βάλλεται από μηνύσεις καθυστερώντας την διεκπεραίωση της δικογραφίας. Απευθυνόμαστε στον Τύπο προκειμένου η τραγική αυτή ιστορία να αναδειχθεί στο πανελλήνιο και για λόγους αποτροπής αλλά επιτέλους η δικαιοσύνη να είναι στο ύψος των περιστάσεων και να μην ολισθαίνει και χωλαίνει σε γραφειοκρατικές διελκυστίνδες. Απευθύνουμε κραυγή αγωνίας και ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα τόσο η μητέρα όσο και τα ανήλικα παιδιά που κινδυνεύουν από το περιβάλλον του πατέρα».