Κεραμέως: Υπάρχει το ενδεχόμενο μετάθεσης των Πανελλαδικών

564

Την βεβαιότητα πως δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η χρονιά τόνισε η Νίκη Κεραμέως, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για το κατά πόσον θα παραταθεί η περίοδος αναστολής της λειτουργίας τους.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση για το κατά πόσον θα παραταθεί η περίοδος αναστολής της λειτουργίας τους.

«Δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση. Θα ακούμε τους ειδικούς και θα πορευόμαστε με βάση τα όσα μας λένε, όπως έχει συμβεί και έως τώρα»

«Στο διάστημα των 14 ημερών όπου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας, οι ειδικοί θα αναλύουν, θα εξετάζουν τα δεδομένα και θα δούμε αν θα υπάρξει επιμήκυνση της αναστολής. Αυτήν την στιγμή η απόφαση ισχύει ως τις 24 Μαρτίου. Δράσαμε με έναν δραστικό τρόπο, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση. Αυτό το διάστημα εξετάζαμε όλα τα δεδομένα και κρίναμε ότι το πλέον πρόσφορο μέτρο, ήταν η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Για το σχολείο, εφόσον μιλάμε για αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδες τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών θα γίνει με ήπια μέτρα. Αν πάμε σε μεγαλύτερη αναστολή τότε υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, μείωση της διαδακτικής ύλης και ναι υπάρχει ενδεχόμενο μετακύλισης των πανελληνίων εξετάσεων. Δεν θα χαθούν όμως οι εξετάσεις ή το διδακτικό έτος. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήδη εξετάζεται για τα πανεπιστήμια. Ενώ, για τα σχολεία έχουμε βάλει σε προτεραιότητα την τρίτη λυκείου»

Όσον αφορά τις παρελάσεις  της 25ης Μάρτη, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να ματαιωθούν, ενώ έστειλε τέλος κι ένα μήνυμα προς μαθητές και φοιτητές.

«Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες. Να παίρνουμε ατομικά μέτρα προστασίας, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην μη εξάπλωση του ιού».