Κατάθλιψη: Εγκρίθηκε η πρώτη ψηφιακή θεραπεία – Ποια είναι και τι κάνει η εφαρμογή Rejoyn στα κινητά

256

Το πράσινο φως έλαβε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η πρώτη ψηφιακή θεραπεία για την κατάθλιψη. Πρόκειται για την εφαρμογή «Rejoyn» που θα μπορεί να εγκατασταθεί στα κινητά μας τηλέφωνα


Η εφαρμογή «Rejoyn» για smartphone θα είναι η πρώτη συνταγογραφούμενη ψηφιακή θεραπεία για την κατάθλιψη και συγκεκριμένα τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Την έγκρισή του έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πρόκειται για μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που προορίζεται για χρήση σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικά φάρμακα από άτομα ηλικίας 22 ετών και άνω που έχουν διαγνωστεί με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή.

Το «Rejoyn», όπως λέγεται το app, χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων που συνδυάζει μία νέα προσέγγιση γνωσιακής – συναισθηματικής εκπαίδευσης και μαθημάτων γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή «Rejoyn» έχει ταξινομηθεί ως ιατροτεχνολογικό προϊόν χαμηλού έως μεσαίου κινδύνου, χρειαζόταν μόνο να αποδειχθεί ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ισοδύναμη με κάποια άλλη συσκευή που κυκλοφορεί στην αγορά – που σημαίνει ότι είναι εξίσου ασφαλής και αποτελεσματική – για να πάρει έγκριση από τον FDA.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com