Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στη Λέσβο: «Μας έλεγε να κάτσουμε στα πόδια του για να φύγει το άγχος»

391

tonisi23

Οι τρεις γυναίκες αποφάσισαν να μοιραστούν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσαν ως μαθήτριες από τον καθηγητή τους, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος τους δεν είναι η εκδίκηση , αλλά η ενδυνάμωση όλων των γυναικών κάθε ηλικίας που έχουν δεχθεί παρενόχληση

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες τριών γυναικών με καταγωγή από τη Λέσβο, οι οποίες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή που τους έκανε ιδιαίτερα μαθήματα όταν ήταν μαθήτριες Λυκείου πριν από 16 χρόνια.

Ενήλικες πια, έχοντας σταθεί στα πόδια τους και μακριά από την Λέσβο, αποφάσισαν να μοιραστούν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που βίωσαν ως μαθήτριες από τον καθηγητή τους, μιλώντας στο stonisi.gr. Ξεκαθαρίζουν ότι στόχος τους δεν είναι η εκδίκηση του θύτη, εξάλλου το αδίκημα της ασέλγειας έχει παραγραφεί, αλλά η ενδυνάμωση όλων των γυναικών κάθε ηλικίας που έχουν δεχθεί παρενόχληση και κακοποίηση σε διάφορες φάσεις της ζωής τους.

Τα όσα περιγράφουν οι γυναίκες, είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, ο καθηγητής τους εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη των κοριτσιών και των οικογενειών τους. Πλησίαζε τα κορίτσια στη διάρκεια του μαθήματος, δήθεν ως φίλος και δικός τους άνθρωπος, τις συμβούλευε να μην έχουν σχέσεις με αγόρια και να αφοσιωθούν στο διάβασμα, ενώ την ίδια ώρα άπλωνε τα χέρια του στο σώμα των ανήλικων μαθητριών χωρίς φυσικά τη συναίνεσή τους. Κάποιες φορές μάλιστα απαιτούσε τα κορίτσια… να κάτσουν ακόμα και στα πόδια του! Υπήρξαν και φορές που τις χαστούκιζε γιατί δεν ενέδιδαν στα δήθεν πατρικά του χάδια.

Τα κορίτσια, σοκάρονταν και αντιδρούσαν. Μηχανεύονταν διάφορους τρόπους για να τον εμποδίσουν, ενώ εκείνος προσπαθούσε να τις απομονώσει. Μέχρι που κάποια στιγμή δεν άντεξαν άλλο…. Ξέσπασαν και μίλησαν στις μητέρες τους. Απομακρύνθηκαν. Αθόρυβα, χωρίς καταγγελίες στην αστυνομία, χωρίς «σκάνδαλα».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα