Καπραβέλος – Τι είπε για την Όμικρον και γιατί ζητά νέα μέτρα

407

Καπραβέλος – Τι είπε για την Όμικρον και γιατί ζητά νέα μέτρα

Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις του διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, σε ότι αφορά στην εξάπλωση της Όμικρον και τις επιπτώσεις που θα έχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Αν σε αυτό το τσουνάμι του 4ου κύματος για το ΕΣΥ έρθει και ένα άλλο ένα κύμα λόγω της Όμικρον, όπως λένε, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, δεν έχουμε περιθώρια για να χάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Δεν αντέχει άλλο το ΕΣΥ
Όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ήδη το 4ο κύμα έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα νοσοκομεία: «Η πίεση στις ΜΕΘ είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί. Και οι 48 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου έχουν διατεθεί για περιστατικά κόβιντ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κλίνη ΜΕΘ για τα νον-κοβιντ , μια εφιαλτική κατάσταση».

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα – Μάσκα παντού από την Παρασκευή – Ματαιώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις
Σχολιάζοντας τα μέτρα τόνισε  θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη και να είναι πολύ αυστηρότερα, καθώς επανέλαβε «δεν αντέχει άλλη πίεση το ΕΣΥ,  να χτυπήσει καμπανάκι σε όλους τους αρμοδίους» , τόνισε ότι «δεν γίνεται να βιώνουμε έναν εφιάλτη και οι υπόλοιποι να παίζουν τις κουμπάρες».

Πηγή: in.gr