Κάντο να Συμβεί- Πέντε απλά βήματα για να γίνετε πιο αποδοτικοί

της Ελπίδας Παπαδανιήλ

1605

5 συμβουλές προετοιμασίας για τις εξετάσεις!

Μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις υποχρεώσεις της ημέρας. Παλιά και νέα κόλπα που θα σας κάνουν να μην νιώθετε σαν “ζόμπι” με αργούς ρυθμούς ……..

Ξεκινήστε και…

1) Δημιουργήστε ένα πρόχειρο πλάνο των υποχρεώσεών σας

Καταγράψτε τις τρεις πιο σημαντικές υποχρεώσεις που πρέπει να κάνετε. Μην κατακλύζετε τον εαυτό σας με πολλά, αυτό θα λειτουργήσει ανασταλτικά και το πιο πιθανό είναι να αποφύγετε να ξεκινήσετε εντελώς! Ξεκινήστε πρώτα με τις υποχρεώσεις που απαιτούν ιδιαίτερη εργασία και φροντίστε να προγραμματίζετε τακτικά διαλείμματα ανάμεσά τους.

2) “Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο….”

Μάθετε να εργάζεστε πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά!

Βρείτε τις “καλές” στιγμές σας και εκμεταλλευτείτε τις. Μην πιέζεστε να ολοκληρώσετε μια εργασία ενώ δεν είστε συγκεντρωμένος/η. Βρείτε μια στιγμή που θα είστε παραγωγικοί και προσπαθήστε να δουλέψετε

αντί να αναγκάζετε τον ευατό σας να ολοκληρώσει την εργασία τη στιγμή που το μυαλό σας ταξιδεύει σε άλλα μέρη….

3) Μειώστε τους περισπασμούς

Απομακρύνετε οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας. Είναι εκπληκτικό πόσα μπορείτε να πετύχετε εξαλείφοντας έστω και δύο περισπασμούς!

4) Σκεφτείτε τον μελλοντικό σας εαυτό – Δουλέψτε για αυτόν..

Κάθε φορά που νιώθετε ότι η αποφασιστικότητά σας εξασθενεί, αντί να απογοητεύεστε ή να τα παρατάτε, απλώς υπενθυμίστε στον εαυτό σας πόσο καλά θα νιώθετε όταν θα έχετε τελειώσει τις εργασίες σας και θα απολαύσετε τον ύπνο σας χωρίς καμία ενοχλητική σκέψη. Το επόμενο πρωινό ξύπνημα θα είναι πιο ευχάριστο και ήρεμο χωρίς άγχος και πίεση.

5) Οι μικρές ανταμοιβές συνήθως πιάνουν….

Ενεργοποιήστε το χρονόμετρο του κινητού σας. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια εργασία επιτρέψτε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα 10 λεπτών μακριά από τον “ενοχλητικό” υπολογιστή. Χωρίστε λοιπόν τις υποχρεώσεις σας σε ενότητες και απολαύστε μικρές ανταμοιβές με κάθε ολοκλήρωση.

Πηγή Πληροφοριών: https://ideapod.com