Καιρός: Ο νοτιάς φέρνει σκόνη και 30άρια τις επόμενες ημέρες – Καλοκαιρία μέχρι και του Αγίου Δημητρίου

125

kairos-kairosaurio-kairostora-

Χωρίς βροχές οι επόμενες ημέρες, με νοτιάδες, σκόνη στην ατμόσφαιρα και ανεβασμένες θερμοκρασίες – Οι εκτιμήσεις για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Μέχρι και την Κυριακή το χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι νοτιάδες στα πελάγη και οι ήπιες θερμοκρασίες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο με τον υδράργυρο να είναι λίγο πιο πάνω από τις κανονικές τιμές.

Από σήμερα αρχίζει να ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία, κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και του Αγίου Δημητρίου (26/10), όπου στη συνέχεια θα ανατραπεί το σκηνικό και θα γίνει πιο άστατος στα δυτικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα. Έως και το μέσον της νέας εβδομάδας ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά, ίσως επιστρέψουν κάποιες βροχές.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με πρωινές τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 και στο Iόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 εως 25 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

kairosparaskeui-kairossimera
kairosparskeui-thermokrasies

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετό ήλιο και βροχές από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο. Οι νοτιάδες εκεί θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 27 με 29 βαθμούς.

kairossavvato
kairos-savato-zesti-thermokrasies

Την Κυριακή θα υπάρχουν νεφώσεις στα δυτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και- κυρίως στα βορειοδυτικά μέχρι το μεσημέρι- σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή στα βορειοδυτικά, σε ό,τι αφορά στις μέγιστες τιμές της.

kairostora-kairosaurio-kiriaki-zesti
kairoskiriaki-kairosaurio-kairos