Καιρός – Καλλιάνος: Νέο «κύμα κακοκαιρίας» με βροχές και κρύο από το Σάββατο

191

kairos-krio

Ψυχρή «εισβολή» προς τα τέλη του μήνα αναμένουν οι μετεωρολόγοι – Κακοκαιρία σε δύο «κύματα» –  Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου σε ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης

Νέα ψυχρή «εισβολή» αναμένουν οι μετεωρολόγοι προς τα τέλη του μήνα.

Πλησιάζοντας σιγά σιγά προς τον χειμώνα, ο καιρός θα αλλάζει μέρα παρά μέρα, με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο και τσουχτερό κρύο αλλά και τα χιόνια που θαα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κακοκαιρία σε δύο «κύματα»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το πρώτο από τα δύο «κύματα» κακοκαιρίας που περιμένουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ.

Για επιδείνωση του καιρού από δύο διαδοχικά συστήματα προειδοποιεί με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς. Όπως αναφέρει το πρώτο κύμα αναμένεται αύριο Τετάρτη όπου θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ το δεύτερο σύστημα αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Η εξέλιξη του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο – Έρχεται τσουχτερό κρύο 

Πιθανή σοβαρή πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση του καιρού σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά αναμένουμε από το  Σάββατο.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος:

Αναλυτικά, η ανάρτησή του στο facebook:

«Πιθανώς από το βράδυ του Σαββάτου θα έρθει κρύο στα Βόρεια. Η περαιτέρω εξέλιξη του καιρού δεν έχει ακόμα “κλειδώσει”
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία και σε ότι αφορά στην εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα :
▪️Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα τείνει να “κλειδώσει” (ακόμα δεν είναι εντελώς σίγουρο ως σενάριο) είναι ότι από το Σάββατο αργά το βράδυ θα επισκεφτούν την βόρεια Ελλάδα ψυχρότερες αέριες μάζες από τις Βαλκανικές περιοχές.

▪️Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης των ψυχρότερων αερίων μαζών είναι να γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στα Βόρεια από αργά το βράδυ του Σαββάτου. Δεν θα είναι εντυπωσιακά χαμηλές οι θερμοκρασίες. Θα επικρατήσει όμως παγωνιά με θερμοκρασίες που το βράδυ του Σαββάτου θα υποχωρήσουν ενδεχομένως στους 2-3°C ακόμη και σε πεδινές περιοχές μακριά από τις θάλασσες.

▪️Παράλληλα, το Σάββατο, πιθανότατα θα είναι άστατος ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας μας. Αυτό σημαίνει ότι θα επικρατούν οι βροχές (αλλού πιο εξασθενημένες, αλλού πιο δυνατές), οι τοπικές καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη (πιθανότα νοτιοδυτικοί που αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς) και οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ σε ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

▪️Την Κυριακή φαίνεται ότι οι αυτές οι ψυχρότερες αέριες μάζες θα έχουν την τάση να κατέβουν νοτιότερα γεωγραφικά και να επικρατήσει κρύο στι