ΗΠΑ: Απεβίωσε η πρώτη Αμερικανίδα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου

544

Η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου, η Κόνι Καλπ, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, περί τα 12 χρόνια μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ, όπου είχε νοσηλευτεί.

Η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου, η Κόνι Καλπ (Connie Culp), πέθανε σε ηλικία 57 ετών, περί τα 12 χρόνια μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ, όπου είχε νοσηλευτεί.

Η γυναίκα, που είχε πυροβοληθεί στο πρόσωπο από το σύζυγό της, ο οποίος προσπάθησε να τη σκοτώσει πριν στρέψει το όπλο του εναντίον του, έκανε το Δεκέμβριο του 2008 μεταμόσχευση στο 80% του προσώπου της, με εγχείρηση που διήρκεσε 22 ώρες.

Η Κόνι Καλπ υπήρξε ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιβίωση ύστερα από μεταμόσχευση προσώπου, έγραψε στο Twitter ο δρ Φρανκ Παπέι, ο επικεφαλής του τμήματος Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής της Cleveland Clinic.

Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2005 στη Γαλλία.

Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, παραμορφωμένη από το σκύλο της, έκανε μεταμόσχευση της περιοχής μύτη-χείλια-μέτωπο.

Υπέκυψε τον Απρίλιο του 2016 σε σπάνιας μορφής καρκίνο, που δεν είχε προφανή σχέση με την αγωγή που ελάμβανε κατά της απόρριψης του μοσχεύματος.

Στις 13 Απριλίου 2006 μεταμόσχευση στα δύο τρία του προσώπου πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε αγρότη που είχε δεχτεί επίθεση από αρκούδα.

Πέθανε τον Ιούλιο του 2008, αφού εγκατέλειψε την αγωγή κατά της απόρριψης του μοσχεύματος, για να καταφύγει σε ιατρικά βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)