ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με 15 κατηγορίες για φοροδιαφυγή ο οικονομικός διευθυντής του Τραμπ

530

Το κατηγορητήριο στρέφεται εναντίον του Γουάισελμπεργκ και της εταιρείας  «Trump Organization» – Ο Άλεν Γουάισελμπεργκ, δήλωσε αθώος – Η εταιρεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κάνει λόγο για «πολιτική» διώξη.

Ο οικονομικός διευθυντής του Trump Organization, Άλεν Γουάισελμπεργκ, δήλωσε αθώος σήμερα και για τις 15 κατηγορίες για φοροδιαφυγή που του αποδίδονται, την ώρα που η εταιρεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κάνει λόγο για «πολιτική» διώξη.

Ο 73χρονος Γουάισελμπεργκ, ένας από τους πιστότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ που εργάζεται για τον πρώην πρόεδρο εδώ και 48 χρόνια, έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν γύρω στις 14.15, τοπική ώρα, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες στην πλάτη.

Το κατηγορητήριο στρέφεται εναντίον του Γουάισελμπεργκ και της εταιρείας. Ο 73χρονος φέρεται ότι μεταξύ 2005-2021 απέκρυψε σκοπίμως από την εφορία 1,7 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως παροχή σε είδος. Έτσι απέφυγε να πληρώσει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς φόρους. Δήλωσε επίσης ψευδώς ότι δεν κατοικεί στην πόλη της Νέας Υόρκης, επίσης για να μην καταβάλει φόρους.

Ο Trump Organization κατηγορείται ότι βοήθησε στην απόκρυψη αυτών των παροχών σε είδος.

Η εταιρεία υποστήριξε νωρίτερα ότι ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς, που προέρχεται από το Δημοκρατικό κόμμα και ερευνά εδώ και πάνω από δύο χρόνια τις πιθανές οικονομικές ατασθαλίες της, ήταν πολιτικά υποκινούμενος. Ο Άλεν Γουάισελμπεργκ «χρησιμοποιείται ως πιόνι από τον εισαγγελέα του Μανχάταν (…) για να πλήξει τον πρώην πρόεδρο. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι πολιτική», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Μεταξύ των παροχών που φέρεται ότι απέκρυψε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας είναι και το διαμέρισμά του στο Άπερ Γουέστ Σάιντ του Μανχάταν.

Ούτε ο Τραμπ ούτε άλλα μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται για οτιδήποτε. Όμως «η έρευνα θα συνεχιστεί και θα δούμε πού θα μας οδηγήσουν τα γεγονότα
», προειδοποίησε η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς αφού ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία.

Η δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης «διχάζει τη χώρα όπως ποτέ στο παρελθόν», απάντησε στη δική του ανακοίνωση ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας για άλλημια φορά λόγο για «κυνήγι μαγισσών» που εξαπολύουν «οι Δημοκρατικοί της ριζοσπαστικής αριστεράς» εναντίον του.

Πηγή: protothema.gr