Ιωάννινα: Κυνηγούσε με όπλο φίλου του σε απαγορευμένη ώρα

155

kinigiΟ κυνηγός είχε ήδη θηρεύσει μία μπεκάτσα, δύο κοτσύφια και μία τσίχλα

Με κυνηγετικό όπλο που ανήκε σε φίλο του έστηνε καρτέρι σε πουλιά ένας άνδρας που εντοπίστηκε από κλιμάκιο της Θηροφυλακής στην κοινότητα Παρακάλαμος του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, χωρίς να κατέχει άδεια θήρας και μάλιστα σε ώρα που απαγορεύεται το κυνήγι, μετά τη δύση του ηλίου.

Ο κυνηγός είχε ήδη θηρεύσει μία μπεκάτσα, δύο κοτσύφια και μία τσίχλα, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το όπλο και οκτώ φυσίγγια και σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του κατόχου του κυνηγετικού όπλου.

Ιταλοί κυνηγούσαν παράνομα

Δύο μέλη μιας ομάδας Ιταλών κυνηγών εντόπισαν άνδρες της Θηροφυλακής στην περιοχή «Ξηρόλοφος» του Δήμου Σουλίου, όπου βρίσκονταν μέσα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με «δεμένα» εκτός θήκης τα κυνηγετικά όπλα που ήταν έτοιμα για χρήση και τους επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ στον καθένα για παράνομη μεταφορά όπλου, ενώ κατέσχεσαν τις άδειες θήρας.

Άλλος ένας Ιταλός εντοπίστηκε να κυνηγά πτερωτά θηράματα χωρίς να κατέχει άδεια θήρας κι έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.