Ινδία: 32χρονο μοντέλο σκηνοθέτησε τον «θάνατό» του από καρκίνο της μήτρας για να πείσει γυναίκες να κάνουν εξετάσεις

207

india-monteloΗ Πούναμ Πάντεϊ πρώτα ανακοίνωσε τον θάνατό της και μετά έκανε γνωστό ότι είναι ζωντανή

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε στην Ινδία η κίνηση του 32χρονου μοντέλου Πούναμ Πάντεϊ να ανακοινώσει – δια συνεργατών της – τον θάνατό της προκειμένου, όπως εξήγησε η ίδια σε βίντεο που ανήρτησε να ανοίξει τη συζήτηση για τον καρκίνο της μήτρας.

Η Πάντεϊ, η οποία είναι και ηθοποιός, δήλωσε, μάλιστα, και περήφανη «για όσα πέτυχε ο θάνατός της».

Το θέατρο της 32χρονης ξεκίνησε με ανάρτηση συνεργατών της στο Instagram που ανακοίνωσαν στους 1,3 εκατ. followers ότι «το σημερινό πρωινό είναι δύσκολο για εμάς. Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι χάσαμε την αγαπημένη μας Πούναμ λόγω καρκίνου της μήτρας».

Σε δηλώσεις τους που ακολούθησαν συνεργάτες της 32χρονης είπαν ότι «πολέμησε γενναία την ασθένεια αλλά δυστυχώς κατέληξε». «Η δύναμη που έδειξε στον αγώνα της αυτό ήταν πραγματικά απίστευτη» δήλωσε ο μάνατζέρ της, Νικίτα Σάρμα, προσθέτοντας «την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει εγρήγορση και προληπτικά μέτρα για ασθένειες όπως ο καρκίνος της μήτρας».

Ώρες αργότερα και μετά από συλλυπητήρια μηνύματα συναδέλφων της και απλών θαυμαστών της στα social media, η 32χρονη εμφανίστηκε με μια σειρά βίντεο στο Instagram για να πει ότι είναι ζωντανή και να εξηγήσει την κίνησή της αυτή.

«Ναι, σκηνοθέτησα τον θάνατό μου. Είναι ακραιώ το ξέρω. Αλλά ξαφνικά όλοι μιλάμε για τον καρκίνο της μήτρας, έτσι δεν είναι; Είμαι περήφανη για ό,τι κατέφεραν τα νέα του θανάτου μου. Αντίθετα με άλλες μορφές καρκίνου, αυτός της μήτρας μπορεί να προληφθεί. Το κλειδί είναι στο εμβόλιο HPV και στα έγκαιρα διαγνωστικά τεστ» είπε, μεταξύ άλλων, η 32χρονη Ινδή.