Ηλεία: Έπεσε το βουνό στο σπίτι του ύστερα από κατολίσθηση

197

Ηλεία: Έπεσε το βουνό στο σπίτι του ύστερα από κατολίσθηση

Δεν είναι μόνο το σπίτι του που έχει υποστεί ζημιές, αλλά και ολόκληρο το χωριό κινδυνεύει.

Τον δικό του Γολγοθά βιώνει ο κος Στέφανος στο Χειμαδιό Ηλείας, όταν είδε το σπίτι του να καταπλακώνεται από βουνό.

Ξαφνικά ένα βράδυ του Ιανουαρίου ο κος Στέφανος άκουσε ένα κρότο και όλα έγιναν μέσα σε μία στιγμή. Το βουνό που βρισκόταν πάνω από το σπίτι του υπέστη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το σπίτι του.

«Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023. Τη νύχτα ακούσαμε ένα θόρυβο. Έπεσε το βουνό πάνω στο σπίτι κι από τότε ξεκίνησε ο μεγάλος μου Γολγοθάς», δήλωσε στο MEGA.

Όπως είπε ο ίδιος, απευθύνθηκε στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έστειλε κλιμάκιο με μηχανικούς για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οι μηχανικοί έκριναν πως η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και πως έπρεπε να προχωρήσουν σε αποκατάσταση, με τον κο Στέφανο να επικοινωνεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι έκτοτε… περιμένει μία απάντηση.

Κινδυνεύει όλο το χωριό

Δεν είναι μόνο το σπίτι του που έχει υποστεί ζημιές, αλλά και ολόκληρο το χωριό κινδυνεύει, καθώς μία ακόμα κατολίσθηση απειλεί τη δεξαμενή του χωριού, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του κου Στέφανου.

«Με την υποχώρηση αυτή που έγινε, καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που υπάρχει. Δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν, τουλάχιστον ας υπολογίσουν τους 500 κατοίκους που θα μείνουν χωρίς νερό», δήλωσε.

Ο κος Στέφανος πλέον ζει με τα παιδιά του, καθώς το σπίτι του κρίνεται ακατάλληλο για να κατοικήσει και απηύθυνε έκκληση στα αρμόδια όργανα μέσω του MEGA να γίνει η μελέτη και να προχωρήσουν τα έργα ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.