Η επίθεση της οχιάς στην ερπετολόγο προκάλεσε ανησυχία σε Αγρίνιο, Βόλο και Λαμία

278

agrinio_fidi

Ένα φίδι κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο οδήγησε ιδιοκτήτες καταστημάτων και περαστικούς να καλέσουν την πυροσβεστική

Με την 39χρονη ερπετολόγο που δαγκώθηκε από οχιά στη Θεσσαλονίκη να δίνει μάχη για τη ζωή της, ήταν επόμενο οι εμφανίσεις σπιτιών σε κατοικημένες περιοχές της χώρας να προκαλέσουν ανησυχία, όπως έγινε στο Αγρίνιο όπου ένα ερπετό έκανε… βόλτες κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και οι περαστικοί που το είδαν, έσπευσαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική που ανέλαβε να απομακρύνει με ασφάλεια το ερπετό και να το απελευθερώσει στο φυσικό του περιβάλλον. Σύμφωνα με εθελοντή και συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ Νίκο Πατερέκα, που είναι γνωστός στη περιοχή για την διάσωση ζώων και ερπετών, επρόκειτο για λιμνόφιδο το οποίο μεταφέρθηκε με κάποιο αυτοκίνητο από περιοχή με υδροβιότοπο και κατέβηκε μέσα στην πόλη.

Αλλά και στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Αγρινίου προκλήθηκε αναστάτωση, όταν οι κάτοικοι είδαν ένα φίδι μήκους περίπου ενός μέτρου να κρύβεται κάτω από τη μεταλλική ράμπα ενός πάρκινγκ. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστική και ο Νίκος Πατερέκας, που ανασήκωσαν την ράμπα και έπιασαν το φίδι. Όπως είπαν, πρόκειται για έναν ενήλικα λαφιάτη, που είναι το μεγαλύτερο είδος φιδιού στην Ελλάδα, αλλά είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

Φίδια σε Βόλο και Λαμία

Στο κέντρο του Βόλου αντίκρισαν ένα φίδι οι περαστικοί, στη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου και αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που το περισυνέλεξε και το απελευθέρωσε στο φυσικό του περιβάλλον. Και σε αυτήν την περίπτωση, το ερπετό ήταν του είδους λαφιάτης, που μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα.

Ανησυχίες στους περαστικούς προκάλεσε και ένα φίδι μήκους περίπου 60 εκατοστών που εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Ωστόσο, όταν ένιωσε ότι απειλείται έσπευσε να εξαφανιστεί και δεν εντοπίστηκε. Το πιθανότερο είναι ότι και αυτός ήταν ένας ακίνδυνος λαφιάτης.