Η έκθεση του Ανθρωποκτονιών για τη δολοφονία Άλκη: Τι ρόλο είχε ο κάθε δράστης

518

Στην έκθεση που αποκαλύπτει το protothema.gr ξεδιπλώνεται όλο το κουβάρι της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου και ο ρόλος του καθενός στο σκηνικό του θανάτου

Ο μυστηριώδης οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου μάρκας Polo απο το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που δεν συνελήφθη ποτέ, ο περίεργος ρόλος του πατέρα και της γιαγιάς του καταζητούμενου Αλβανού, που την κοπάνησε στη χώρα του τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας απο την σφαγή του Άλκη, οι ανώνυμοι αποστολείς των δύο βίντεο απο την δολοφονική επίθεση και τα μαχαίρια που έβρισκαν πέντε ημέρες μετά κάτοικοι της περιοχής και με γάντια τα παρέδιδαν στην Αστυνομία.

Τα παραπάνω αποτελούν τα άγνωστα κομμάτια του παζλ της πολύκροτης υπόθεσης. Μέσα απο την έκθεση που απέστειλε στις 6 Φεβρουαριου το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην 7η Ανακρίτρια και αποκαλύπτει το protothema.gr, ξεδιπλώνεται όλο το κουβάρι της υπόθεσης και ο ρόλος του καθενός στο σκηνικό του θανάτου.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε ότι στην υπηρεσία μας, περιήλθαν πληροφορίες σχετικά με τη συμπλοκή που έλαβε χώρα την 1.2.22 και περί ώρα 00: 20, στην οδό Θεόδωρου Γαζή 18 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία του Καμπανού Αλκιβιάδη και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των (σ.σ αναφέρεται στα ονόματα των δυο τραυματιών φίλων του Άλκη Καμπάνου).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επίθεση εμπλέκονται πλέον του Αλβανού Αfksendos Carciu οι:

A) Gega Alessandro

B) Τζούροβιτς Οδυσσέας

Γ) Demirazi Roxhers

Δ) Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριος

Ε) Σαρακατσάνος Στέργιος

ΣΤ) Βαρβέρης – Βασιλειάδης Ιωάννης

Ζ) Καλαϊτζίδης Νικόλαος

Η) Βελαλόπουλος Αλέξανδρος -Ηλίας

Θ) Κουμαρόπουλος Ιωάννης

I) Kambo Geraldi

IA) Άγνωστος άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος επιβιβαζόμενοι σε τρία επιβατηγά αυτοκίνητα, ένα Citroén C3 λευκού χρώματος συνιδιοκτησίας του Carciu, ένα Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας Χατζηκωνσταντίνου και ένα αυτοκίνητο Volkswagen Polo ποντικί χρώματος. Στo Citroen, οδηγός ήταν ο Carciu, συνοδηγός ο Geka, πίσω από τη θέση του οδηγού ο Τζούροβιτς και πίσω απο τη θέση του συνοδηγού ο Demirazi. Στο δεύτερο όχημα που ακολουθούσε, μάρκας Renault, οδηγός ήταν ο Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριος, συνοδηγός ο Σαρακατσάνος Στέργιος, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Βαρβέρης – Βασιλειάδης Ιωάννης και στην πίσω θέση του συνοδηγού ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος. Στο τρίτο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, συνοδηγός ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Κουμαρόπουλος Ιωάννης και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Καmbo Geraldi. Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα, με την άφιξή τους στο σημείο, στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή.

Περαιτέρω ο Γκέκα Αλέξανδρος, μόλις μετά την έναρξη της επίθεσης, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος από την πλευρά των αμυνόμενων και αυτοτραυματίστηκε στο χέρι πιθανώς από μαχαίρι που έφερε. Ο ίδιος πριν την επίθεση βρισκόταν στον αγώνα βόλεΐ στο γήπεδο «Παλατάκι» μαζί με τον Carciu.

O Demirazi κατάγεται από την Κορυτσά και κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση. Ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος, είναι φίλος με τον Βαρβέρη – Βασιλειάδη και είναι μέλος του συνδέσμου οπαδών ΠΑΟΚ Μακεδόνες. Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Renault Clio -Χατζηκωνσταντίνου Σαρακατσάνος, Βαρβέρης, Καλαϊτζίδης- κρατούσαν σιδερένιο σωλήνα κατά την επίθεση. Ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι, ο Κουμαρόπουλος Ιωάννης κρατούσε δρεπάνι, με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες. Ο υπήκοος Αλβανίας Kambo κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τραύματα. Στο τρίτο αυτοκίνητο Volkswagen polo, ενδέχεται να υπήρχε και πέμπτο άτομο, το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση.

Από την ανάλυση των επικοινωνιών του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου μάρκας iPhone που κατείχε ο Carciu, την παρατήρηση των κατασχεθέντων βίντεοληπτικών υλικών και την λοιπή αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα παρακάτω για τους εμπλεκόμενους:

Για τον Geka προέκυψε ότι ο Carciu τον έχει καταχωρημένο στον κατάλογο του κινητού τηλεφώνου ως «Geks”. Στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης facebook messenger ο Carciu, απέστειλε μήνυμα από το προφίλ του στον Geka στις 17:53 στον οποιο γράφει «ei» «pou eisai» «pame palataki me bobo». Και ο Geka του απάντησε «ελααα μπρο» και ο Carciu του απάντησε «psinesai ti? Ela». Στις 18:59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων. Ο Carciu μετέβη στον αγώνα βόλεϊ με τον Geka και ενα τρίτο άτομο μη εμπλεκόμενο στην συμπλοκή, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο μάρκας Citroen. Μετά το πέρας του αγώνα αναχώρησαν από το γήπεδο και μετέβησαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού όπου τους ανέμεναν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην επίθεση.

Εσωτερικά του οχήματος μάρκας Citroen εντοπίστηκε στην χειρολαβή του συνοδηγού ίχνος καστανέρυθρης ουσίας, πιθανότατα αίμα, εκ του οποίου ελήφθη και σχετικό δείγμα. Εκτιμώντας την πληροφορία ότι ο Γκέκα επέβαινε στη θέση του συνοδηγού, τόσο κατά την άφιξη στον τόπο, όσο και κατά την διαφυγή και το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο χέρι με την κεφαλή, εκτιμάται ότι πιθανό ίχνος να προέρχεται από τραύμα του χεριού του. Στις 5 Φεβρουαρίου 2022, ο Γκέκα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας στην οδό Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη όπου επιτηρήθηκε και διαπιστώθηκε ότι συναντήθηκε με τον Τζούροβιτς Οδυσσέα και κινήθηκαν από κοινού με τα πόδια στο κέντρο της πόλης μέχρι ώρα εννέα που κατέστη δυνατή η επιτήρησή τους.

Για τον Τζούροβιτς Οδυσσέα προέκυψε ότι: Ο Τζούροβιτς τυγχάνει σεσημασμένος, καθόσον έχει απασχολήσει στο παρελθόν για απείθεια και διατάραξη κοινής ησυχίας. Ο Carciu τον έχει καταχωρημένο στο κατάλογο του κινητού του τηλεφώνου. Έχει μαζί του επικοινωνίες στις εφαρμογές facebook messenger, instagram και viber.

Στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα οκτώ εντοπίστηκε από αστυνομικούς υπηρεσίας μας να κινείται με τα πόδια με τον Γκέκα στο κέντρο της πόλης. Για τον Demirazi Roxhers προέκυψε ότι: σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες τελούμενες από κοινού που τέλεσε 14 Μαρτίου 2019 επί της οδού Νικόλαου Πλαστήρα στην περιοχή Χαριλάου, σημείο όπου έλαβε χώρα και η συμπλοκή και ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη Καμπανού. Από κοινού με τον Carciu και άλλα δύο άτομα, οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ, όπου επιτέθηκαν απρόκλητα σε δύο οπαδούς της ομάδας του Άρη, στην στάση λεωφορείου με την ονομασία «Στροφή Πανοράματος» κατά τη διάρκεια της οποίας με αιχμηρά αντικείμενα κατάφεραν στον έναν τραύματα. Όπως προέκυψε από την έρευνα στο τερματικό της υπηρεσίας μας την 3.2.2022 και ώρα 00: 40, ο Demirazi πραγματοποίησε έξοδο από τη χώρα προς Αλβανία μέσω του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλοπηγής, με τον πατέρα του και τη γιαγιά του.

Για τον Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριο προέκυψε ότι: το αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio μαύρου χρώματος ιδιοκτησίας του πατέρα του είναι το δεύτερο όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για την μετάβαση στον τόπο του εγκλήματος και την διαφύγή.

Τυγχάνει σεσημασμένος καθόσον έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Εργάζεται σε τεχνική εταιρεία και από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2022 απουσιάζει από την εργασία του επικαλούμενος ασθένεια. Είναι κάτοικος και χρήστης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Για τον Σαρακατσάνο Στέργιο προέκυψε ότι: ειναι σεσημασμενος καθόσον έχει συλληφθεί το Νοέμβριο του 2021 κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς κατελήφθη να φέρει πάνω του ένα μεταλλικό μαχαίρι μήκους 18cm με λαμά 8cm . O Carciu,έχει μαζί του επικοινωνίες στην εφαρμογή facebook messenger είναι κάτοχος και χρήστης τηλέφωνικών συνδέσεων.

Για τον Βαρβέρη – Βασιλειάδη Ιωάννη προέκυψε ότι είναι κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης. Φίλος του Κουμαρόπουλου Ιωάννη, όπως προκύπτει από την εφαρμογή facebook. Για τον Καλαϊτζίδη Νικόλαο προέκυψε ότι είναι σεσημασμένος για τα αδικήματα της «παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας», της «απρόκλητης σωματικής βλάβης» και της «παράνομης βίας» σε συνδυασμό με το άρθρο 81 για «ρατσιστικό έγκλημα», καθώς έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Για τον Βελαλόπουλο Αλέξανδρο – Ηλία προέκυψε ότι: είναι σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Για τον Κουμαρόπούλο Ιωάννη προεκυψε οτι: Πριν από ένα χρόνο, δέχτηκε στην περιοχή του Φοινικα, απρόκλητη επίθεση από την ομάδα οπαδών του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά μεταξύ άλλων στο ένα μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο Κουμαρόπουλός, διατυμπάνιζε κύκλους οπαδών του, ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που είχε υποστεί από οπαδούς του Άρη. Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες Demirazi, Χατζηκωνσταντίνου, Σαρακατσάνος, Κουμαρόπουλός και Kambo είχαν ελεγχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες στην Αθήνα 23 Μαΐου 2021 στον τελικό του αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ.

Οι δύο ανώνυμοι αποστολείς

Σύμφωνα λοιπον με τη δικογραφία, στο email «dathe@astynomia.gr» της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφθασε στις 08:40 το πρωϊ της 2.2.22 μέσω ενος μυστηριώδους αποστολέα με το όνομα «Ilias. A»., ενα mail το οποίο οπως αναφέρεται είχε θέμα «video δολοφονου» και επισυναπτόμενο μήνυμα «Φοβαμαι να το παροδοσο o ιδιος. Σας το στελνο για να βοηθήσο να πιαστούν οι δολοφονοι του παιδιού. Θελω την ανονυμια μου. (sic). Το οποίο απεικονίζει τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα οι πράξεις. Ένας δεύτερος άνδρας, στέλνει ένα βίντεο στην Ασφάλεια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην κατάθεση του « Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2022 μου εστάλη στο κινητό μου τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα ένα βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων στο οποίο απεικονίζεται η συμπλοκή που έλαβε χώρα στις 00:20 της 1 Φεβρουαρίου στην οδό Θεόδωρου Γαζή 18 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Καμπανός Αλκιβιάδης. Στο μήνυμα του άγνωστος αποστολέας μου έγραψε ότι το έστειλε σε εμένα γιατί φοβάται και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μάζευαν μαχαίρια

Τέλος, συμφωνα με κατάθεση μάρτυρα: «Σήμερα 5 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:45 στην οδό Παπαναστασίου 159 στην είσοδο της οικοδομής και όχι εντός αυτής, ανάμεσα σε μία γλάστρα και στον εξωτερικό τοίχο της οικοδομής, βρήκα μια μαύρη συνθετική «κορντούρα» θήκη σπάθης τύπου «ματσέτας» Συνολικού μήκους 44cm, κενή περιεχομένου. Άμεσα ζήτησα μια πλαστική σακούλα στην οποία τοποθέτησα το αντικείμενο χωρίς να το αγγίξω και το έφερα να σας το παραδώσω.

Ενώ σε δεύτερη περίπτωση αστυνομικός έλαβε τηλεφωνική κλήση να μεταβεί στην οδο Παπαναστασίου καθως μια γυναίκα ειχε βρει ενα οικιακό μαχαίρι και μια ματσέτα. Συμφωνα με την κατάθεση του «Κατά την άφιξη μας υπέδειξε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης συνολικού μήκους 26cm με ξύλινη καφέ λάβή και μήκος λάμας15,5 cm επί της οποίας φέρει εντύπωμα «Feng &Feng» και μια σπαθη τύπου ματσέτα χρώματος μαύρου, συνολικού μήκους 55cm με πλαστική μαύρη λάβη περιμετρικά της οποίας φέρει τυλιγμένη μονωτική κολλητική ταινία μαύρου χρώματος και μήκος Λάμας 40cm χρώματος μαύρου που φέρει επαφής εντύπωμα «Mil -Tec». Όπως πληροφορηθήκαμε από την ανωτέρω διαχειρίστρια, τα αντικείμενα από την ανεύρεση τους έως και την άφιξη μας δεν το άγγιξε κανένας κι εμείς με τη χρήση γαντιών τα μεταφέρουμε στην υπηρεσία και σας τα παραδίδουμε».