Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: «Οι άνθρωποι έμπαιναν περπατώντας και έβγαιναν νεκροί», καταγγέλλει κόρη θύματος

532

Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι από τους επτά συλληφθέντες- Έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά 36 ατόμων –  Η τροφή στους ηλικιωμένους ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη ενώ επεφταν και θύματα σωματικής βίας – Κατηγορούμενος είναι και ο γιατρός του γηροκομείου για ψεύτικα πιστοποιητικά θανάτου – «Μας έστησαν πλεκτάνη», έλεγε ένα χρόνο πριν η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου

Πλήρωναν 900 με 1.200 ευρώ το μήνα για τη διαμονή και τη φροντίδα των συγγενών τους, ενώ το γηροκομείο ξόδευε μόλις 0,55 ευρώ την ημέρα για το φαγητό των ηλικιωμένων. Συχνά τους έδιναν αποφάγια από προηγούμενα γεύματα και επικίνδυνες τροφές. Η άρνηση διακομιδής στο νοσοκομείο ήταν συστηματική. Αυτά και άλλα πολλά στοιχεία συνθέτουν το παζλ της φρικαλεότητας, ενώ ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτονται νέες αποτρόπαιες ενέργειες στο γηροκομείο-«κολαστήριο» των Χανίων.

Δικογραφία έχει σχηματιστεί κατά 36 συνολικά ατόμων, σχεδόν 300 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στη δομή από το 2015, ενώ περίπου 3 εκατ. ευρώ ήταν το κέρδος από παράνομες συνταγογραφήσεις. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη επτά ατόμων, έπειτα από τα σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν.

Τρομακτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται, τις τελευταίες ώρες, στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. «Ήταν ένα δέρμα πάνω σε κόκκαλα», είπε συγγενής θύματος από το γηροκομείο στα Χανιά, ενώ άλλος συγγενής δήλωσε πως είχαν αφήσει την συγγενή του να πεθαίνει επί τρεις μέρες χωρίς να του παράσχουν κάποια περίθαλψη ή βοήθεια.

Μητέρα και κόρη, ιδιοκτήτριες της δομής, δύο γιατροί και νοσηλεύτριες και ένας διοικητικός υπάλληλος, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τον θάνατο 30 ηλικιωμένων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων οκτώ.

«Πριν από δύο εβδομάδες η ίδια μονάδα ενεπλάκη σε καταγγελθέν κακούργημα για αρπαγή ηλικιωμένου», δήλωσε η δικηγόρος και κόρη ενός εκ των θυμάτων Μαρία Παπαδάκη στο Mega.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα