Γιώργος Λυγγερίδης: Η στιγμή που ανακοινώνεται ο θάνατος του αστυνομικού στους συναδέλφους του

188

astinomikos-aarthrou-01

«Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι. Ήρωας και αθάνατος» ανακοινώνει ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης

Με τη λέξη «αθάνατος» αποχαιρέτησαν οι συνάδελφοί του τον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του μετά τον θανάσιμο όπως αποδείχθηκε τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα σε επεισόδια στου Ρέντη.

Την είδηση του θανάτου μετέδωσε μέσω του κέντρου ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία επιχειρούσε ο αδικοχαμένος αστυνομικός.

«Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος» ακούγεται να λέει ο επικεφαλής της ΥΑΤ με τους διμοιρίτες τεσσάρων διμοιριών που έχουν υπηρεσία να αποχαιρετούν τον Γιώργο Λυγγερίδη με τη λέξη «αθανάτος».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο

Ο διάλογος των αστυνομικών της ΥΑΤ

Επικεφαλής: 526
Διμοιρίτης: Πολύ καλά
Επικεφαλής: 531
Διμοιρίτης: Πολύ καλά
Επικεφαλής: 520 λαμβάνετε κι εσείς με τις βραδινές διμοιρίες, ορθόν;
Διμοιρίτης: Ορθόν
Επικεφαλής: Έχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνση μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδερφο μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος.
ΔιμοιρίτηςΑθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος
Διμοιρίτης: Αθάνατος

Την Παρασκευή παρουσία Μητσοτάκη η κηδεία

Η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη θα τελεστεί την Παρασκευή (29/12) στη Θεσσαλονίκη. ενώ το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του άτυχου Γιώργου θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Αλλάζει το κατηγορητήριο

Ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού πρόκειται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς το κατηγορητήριο πρόκειται να αλλάξει αφού δεν πρόκειται πια για απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά για ανθρωποκτονία τετελεσμένη.

Ως εκ τούτου, τόσο ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, όσο και οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στην υπόθεση πρόκειται να αντιμετωπίσουν βαρύτερες κατηγορίες.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για ανθρωποκτονία.