Γιάννης Ιωαννίδης: Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση για τον «ξανθό» – Υποβασταζόμενη η σύζυγός του στην εκκλησία

281

iwannidis-mak

Στην Βούλα αποχαιρετούν αυτή την ώρα τον κορυφαίο προπονητή του ελληνικού μπάσκετ – Αύριο στην Θεσσαλονίκη η κηδεία του – «Προσπαθούσε πάντα να είναι τέλειος» είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στο ελληνικό μπάσκετ, η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (4/10), ο σπουδαίος προπονητής και πρώην υφυπουργός αθλητισμού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο «ξανθός», ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη και του Ολυμπιακού τη δεκαετία του ’80 και του ’90, άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από μάχη με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια. Ο Γιάννης Ιωαννίδης αν και είχε καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και συνέδεσε το όνομά του με τον Άρη έμενε μόνιμα στην Αθήνα μαζί με την σύζυγό του και την κόρη τους.

Στις 12 ξεκινά η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν οι δικοί του άνθρωποι και όσοι τον θαύμαζαν που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει η κηδεία. Η κηδεία του «Ξανθού» θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θεσσαλονίκη και η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη ζήτησε από όποιον το επιθυμεί να καταθέσει τα χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικός Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος προσερχόμενος στην εκκλησίας δήλωσε: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τον ελληνικό αθλητισμό. Έχει αφήσει πίσω μεγάλη παρακαταθήκη και μια ολόκληρη γενιά που τον λάτρεψε. Χάραξε νέους δρόμους για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας πολύ βαθιά χαραγμένη μέσα μας την αγάπη που είχε ο Γιάννης Ιωαννίδης για τον αθλητισμό. Όσο δεν ξεχνούμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα κέρδος».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας:

Ενώ λίγο αργότερα, η σύζυγός του, Γιούλα Γκιουζελοπούλου μαζί με την κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε υποβασταζόμενη στην εκκλησία της Βούλας λέγοντας προς τους δημοσιογράφους πως είναι «πολύ προσωπικές στιγμές».

Η σύζυγος, η κόρη και συγγενείς του Γιάννη Ιωαννίδη:

To «παρών» δίνει στην εκκλησία της Βούλας και ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο Παναγιώτης Φασούλας που δούλεψε αρκετά με τον Γιάννη Ιωαννίδη, δήλωσε: «Φεύγει ο Ξανθός και παίρνει μαζί του τρομερά έντονες στιγμές που ζήσαμε μαζί είτε ως αντίπαλοι, είτε ως συνεργάτες. Νομίζω πως δεν έχει τιμηθεί όσο θα έπρεπε για αυτό που προσέφερε στο ελληνικό μπάσκετ όλες αυτές τις δεκαετίες».

Ο Παναγιώτης Φασούλας για τον Γιάννη Ιωαννίδη:

To «παρών» δίνει στην εκκλησία της Βούλας και ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο Παναγιώτης Φασούλας που δούλεψε αρκετά με τον Γιάννη Ιωαννίδη, δήλωσε: «Φεύγει ο Ξανθός και παίρνει μαζί του τρομερά έντονες στιγμές που ζήσαμε μαζί είτε ως αντίπαλοι, είτε ως συνεργάτες. Νομίζω πως δεν έχει τιμηθεί όσο θα έπρεπε για αυτό που προσέφερε στο ελληνικό μπάσκετ όλες αυτές τις δεκαετίες».

Ο Παναγιώτης Φασούλας για τον Γιάννη Ιωαννίδη:

Ενώ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης από την μεριά του, είπε: «Η οικογένεια του μπάσκετ, ανεξαρτήτως χρωμάτων, πάντα ήταν δεμένη. Οπότε η απώλεια αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς. Με τη δουλειά του έβαλε τις βάσεις για να δούμε αυτά που είδαμε όλα τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να βγουν και άλλες τέτοιες προσωπικότητες όπως εκείνος. Όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και η κοινωνία τις χρειάζεται».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης:

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε τόσα πολλά πράγματα για να δώσει ώθηση στο ελληνικό μπάσκετ. Έβαλε το μπάσκετ σε όλα τα ελληνικά σπίτια». Όσο για το πώς θα χαρακτήριζε με μια λέξη τον «ξανθό», ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε «Νομίζω πως πάντα προσπαθούσε να είναι τέλειος».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

 

Το «παρών» στην εκκλησία της Βούλας δίνει σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ για να τιμήσει μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού.

Δείτε εικόνες:

kideia-iwannidi-8
Η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη στην επιμνημόσυνη δέηση στην Βούλα
kideia-iwannidi-7
Η σύζυγος του, Γιάννη Ιωαννίδη Γιούλα Γκιουζελοπούλου
giannakis
kideia-iwannidi-6
kideia-iwannidi-5
kideia-iwannidi-12
O Δημήτρης Παπανικολάου
mpartzokas
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
papanikolaou
Ο Κώστας Παπανικολάου
fasoulas-albertis
Ο Παναγιώτης Φασούλας με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη
fasoylas
Ο Παναγιώτης Φασούλας
aggelopoylos
Ο εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος
lilios
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος
zouros
O Ηλίας Ζούρος
kideia-iwannidi-2
kideia-iwannidi-3
kideia-iwannidi-1