Γερμανία: Έχουν εγκλωβιστεί στο Μόναχο από την κακοκαιρία Έλληνες ταξιδιώτες – «Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται διαδοχικά»

175

Γερμανία: Έχουν εγκλωβιστεί στο Μόναχο από την κακοκαιρία Έλληνες ταξιδιώτες  - «Όλες οι πτήσεις ακυρώνονται διαδοχικά

Τι λέει στο protothema.gr Ελληνίδα που ταξίδεψε στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους – Πάνω από 760 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου το Σάββατο

Σε ύψος-ρεκόρ για τον μήνα Δεκέμβριο έφθασε το χιόνι στο Μόναχο, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Τις εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες που επικρατούν στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και την άνευ προηγούμενου ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες ταξιδιώτες περιγράφει στο protothema.gr Ελληνίδα που ταξίδεψε στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους.

«Ηταν να πετάξουμε παρασκευη βραδυ 21.25 , πτήση την οποία μας ακύρωσαν στις 20.40. Μας έβγαλαν εισιτηριο για σημερα 14.30 (Σάββατο) αλλά λόγω της κακοκαιρίας ηταν κλειστό το αεροδρομιο μεχρι τις 12 το μεσημέρι. Στις 11 το πρωί μας ενημερωσαν απο την Lufthansa οτι ακυρώνεται και αυτή η πτήση. Και μας έστειλαν τρίτη πτήση για αύριο το πρωί αλλά και πάλι την ακύρωσαν στη συνέχεια και τώρα πρεπει να βρούμε μόνοι μας τρόπο για το πως θα φύγουμε».

Η Ελληνίδα πρόσθεσε ότι οι βαλίτσες της όπως και οι αποσκευές των υπολοίπων συμπατριωτών μας που είναι εγκλωβισμένοι στο Μόναχο, βρίσκονται ακόμα στο αεροδρόμιο. «Η ουρά για τα shuttle bus και τα ταξί ήταν 600 μετρα, όποτε μπορείτε να φανταστείτε ποσο δύσκολο ήταν να φύγουμε από το αεροδρόμιο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί και αρκετοί συνάνθρωποι μας με ειδικές ανάγκες όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο. Καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα ξενοδοχείο για να κοιμηθούμε και αύριο θα επιχειρήσουμε πάλι να προσεγγίσουμε το αεροδρόμιο με την ελπίδα να καταφέρουμε να πετάξουμε για Ελλάδα» συμπληρώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα