Γεννηματά: «Ο δρόμος για τη Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ»

500

Οι σύμμαχοι της Ελλάδας πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που την ενημέρωση για το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Επισήμανε ότι «εθνική ομοψυχία σημαίνει συνοχή και ενότητα».

 

Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά είπε:

«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας  έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες, μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και  αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή  τους θα απαντηθεί αμέσως, με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο.

»Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι  η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει  Κοινωνική συνοχή και ενότητα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει τον εκλογικό νόμο, η πρόεδρός του τόνισε:

Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε».

Στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες πριν από τη συνάντησή τους, δεν έλειψαν οι φιλοφρονήσεις, ούτε οι αιχμές.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι τη βλέπει καλά σε αντίθεση με την προηγούμενη συνάντησή τους που ήταν καταβεβλημένη.

«Από τα βουνά, στα βαθιά», απάντησε η Φώφη Γεννηματά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδέχεται ότι ήταν αναζωογονητική η απόδρασή του αν και σύντομη.

«Στα βαθιά τώρα», επανήλθε η κ. Γεννηματά. «Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή. Δεν το ήθελες. Καλή η ενημέρωση αλλά επιμένω στο Συμβούλιο Αρχηγών».

Ο πρωθυπουργός είπε από την πλευρά του ότι «η εθνική γραμμή είναι δεδομένη. Νομίζω ότι με την ολοκλήρωση της συνάντησης θα το διαπιστώσεις».