Γαύδος: Τα ροτβάιλερ που επιτέθηκαν σε 39χρονη, το έχουν κάνει ξανά – Δείτε την καταγγελία και φωτογραφίες

276

rotvailer-

Και δεύτερη καταγγελία για επίθεση από δύο ροτβάιλερ στη Γαύδο έρχεται στο «φως», μετά το περιστατικό με την 39χρονη στο νησί.

Η σοκαρισμένη γυναίκα δέχθηκε επίθεση χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια, καθώς και σε άλλα σημεία του σώματός της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από καταγγελία που έλαβε το protothema.gr, τα δύο ροτβάιλερ έχουν επιτεθεί κι άλλες φορές -κατά το παρελθόν- σε περαστικούς. Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, ο Κωνσταντίνος Κατσούρας είχε πάει στη Γαύδο για διακοπές, πριν από δύο μήνες, αλλά στις 17 Μαΐου, δέχθηκε επίθεση, που, όπως λέει, «παραλίγο να μου στοιχίσει τη ζωή μου εμένα και στο μικρό σκυλάκι που είχα μαζί».

Τα δύο ροτβάιλερ βρέθηκαν στην κατασκήνωση όπου ήταν εκείνος με τον σκύλο του και επιτέθηκαν. «Αφού έδωσα μάχη για τη ζωή μου και τη ζωή του σκύλου μου, κατάφερα να επιβιώσω και μετά από δύο περίπου ώρες να ειδοποιήσω την αστυνομία με κλήση στο 112 αριθμό έκτακτης ανάγκης», περιέγραψε, ενώ, όπως φανέρωσε, για το περιστατικό έχει γίνει μήνυση στον ιδιοκτήτη. «Και όπως μου είπαν κάτοικοι του νησιού, τα σκυλιά έχουν βγει πολλές φορές έξω από τον χώρο φύλαξης και απλά τα μάζευε και τα έβαζε μέσα, ενώ έχουν επιτεθεί ξανά και έχουν δαγκώσει ξανά ανθρώπους» λέει.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του, Χατζόγλου Μαρία, «ενόχλησε πολλές φορές την τοπική αστυνομία της Κρήτης και τη διεύθυνση Χανίων και για να προχωρήσει το θέμα με τις μηνύσεις μου», όπως ανέφερε στην καταγγελία του, «διότι κολλούσε αδικαιολόγητα, καθώς δέχτηκα και κοροϊδίες από την αστυνομία που είναι υπεύθυνη για την περιοχή με σκοπό την απόκρυψη ή την καθυστέρηση του θέματος, καθώς έστειλε και email στον εισαγγελέα Χανίων κάνοντας του γνωστή την επικινδυνότητα της κατάστασης», αν και απάντηση δεν έλαβε, χαρακτηρίζοντας τον ιδιοκτήτη των δύο ροτβάιλερ «ανεύθυνο και ακατάλληλο».

Επίσης, έχει κάνει και ανάρτηση σχετική με το ζήτημα στο Facebook. «Τους προειδοποίησαμε! Τους είπα ότι τα σκυλιά θα δαγκώσουν ξανά και θα σκοτώσουν άνθρωπο! Προσπάθησαν να το αποκρύψουν και καθυστερούν τη διαδικασία- τώρα- όλοι… Αστυνομία, εισαγγελείς, οι πάντες! Τώρα πάρτε καράβι και φύγετε από τη Γαύδο και όσοι εμπλέκεστε από την Κρήτη, περάστε Αφρική!!! Ναι είναι τα ίδια σκυλιά που 17 Μαΐου παραλίγο να σκοτώσουν εμένα και τον Φλοκ, που παλεύαμε δύο ώρες να σώσουμε τη ζωή μας!!! Που το καταγγείλαμε παντού και αδιαφορούσαν οι πάντες και ο εισαγγελέας! Που απειλήθηκα επειδή έκανα μήνυση και οι κάτοικοι της Γαύδου με κοιτούσαν με μισό μάτι! Περάστε Αφρική τώρα!», έγραψε στη δημοσίευσή του.

rotvailer_2

Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση των ροτβάιλερ:

rovailer-
rotvailer-epithesi

 

«Τα δύο αυτά ροτβάιλερ βρίσκονται ακόμα στο χώρο του ιδιοκτήτη και το θεωρώ πολύ επικίνδυνο διότι ο ιδιοκτήτης είναι ανεύθυνο. Όπως μου είπαν, κάτοικοι του νησιού τα σκυλιά έχουνε βγει πολλές φορές έξω από τον χώρο φύλαξης και απλά τα μάζευε και τα έβαζε μέσα. Τα σκυλιά έχουν επιτεθεί ξανά και έχουν δαγκώσει ανθρώπους ξανά . Επιπλέον τα σκυλιά αυτά φυλάσσονται σε ακατάλληλο χώρο, δεμένα διαρκώς και εκτεθειμένα σε καιρικές συνθήκες ακατάλληλες, πράγμα που βάσει νόμου θεωρείται ως κακοποίηση ζώου», προσθέτοντας πως ο « ιδιοκτήτης των ζώων όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό αλλά όσο ήμουν στο νησί, δεχόμουν απειλές και παρολίγον επιθέσεις. Ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει καν ότι παραλίγο να πεθάνει ένας άνθρωπος και το σκυλί του, είναι: ”Αν τα σκυλιά μου ήταν κακά, θα σε σκότωναν”!», ανέφερε.

«Δέχτηκα περίπου 70 δαγκωνιές στο σώμα μου, νοσηλεύτηκα στα ιατρεία της Γαύδου για πάρα πολύ καιρό παίρνοντας πέντε χάπια αντιβίωση την ημέρα για να αποφύγω και τη μόλυνση που ήταν ορατή! Το σκυλί μου ράτσας Μαλτέζ μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο στα Χανιά του έγιναν οι απαραίτητες περιποιήσεις, όπως ράμματα, φάρμακα και αντιβιώσεις και γλίτωσε, καθώς παλεύοντας το άρπαξα τρεις φορές μέσα από τα δόντια τους! Είχα πληγές πάχους 4 και 5 cm», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «επικοινωνήσαμε με την ένωση λοιμωξιολόγων στην Αθήνα για συμβουλές».