Φυλακές Κορυδαλλού: «Ξηλώνουν» τους σωφρονιστικούς μετά το γλέντι με μπουζούκι και Τσιτσάνη

416

lignadis-mpouzouki-main

Εξελίξεις μετά το βίντεο του ΑΝΤ1 από κελί των φυλακών το οποίο αποδόθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη – Διατάχθηκε επείγουσα έρευνα και πειθαρχική εξέταση – Η πλευρά του ηθοποιού διαψεύδει και καταθέτει μήνυση ζητώντας 200.000 ευρώ – Δείτε το επίμαχο βίντεο

Επείγουσα έρευνα και πειθαρχική εξέταση, με παράλληλη απομάκρυνση του προσωπικού των φυλακών Κορυδαλλού που είχε την ευθύνη για την επόπτευση των κελιών, διέταξε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο από γλέντι σε κελί, όπου ένας κρατούμενος παίζει μπουζούκι.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το βίντεο προβλήθηκε το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓΑΠ, καθώς έχει ληφθεί με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη στιγμή που τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται εντός των Καταστημάτων Κράτησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κ. Παπαθανασίου προχώρησε στις εξής ενέργειες:

1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

2. ‘Αμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.

3. ‘Αμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ολα ξεκίνησαν μετά από ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στο οποίο υποστηρίχθηκε ότι προερχόταν από το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου ο κατηγορούμενος για βιασμούς ηθοποιός διασκέδαζε με συγκρατούμενούς του παίζοντας μπουζούκι. Κάτι το οποίο η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη διαψεύδει και και μάλιστα καταθέτει μήνυση ζητώντας 200.000 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα