Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έκρηξη σε σπίτι σε ζωντανή μετάδοση – Κινδύνευσε τηλεοπτικό συνεργείο

146

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Έκρηξη σε σπίτι σε ζωντανή μετάδοση – Κινδύνευσε τηλεοπτικό συνεργείο

Η απεσταλμένη του Alpha στην Αλεξανδρούπολη έζησε μία τρομακτική στιγμή την ώρα που ήταν στον αέρα.

Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο και μαίνεται για τέταρτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, μετατρέποντας σε στάχτη στρέμματα δάσους, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και περιουσίες.

Μάλιστα οι ώρες είναι δύσκολες και για τους δημοσιογράφους οι οποίοι κάνουν ρεπορτάζ στην περιοχή, καταγράφοντας τις εξελίξεις και οι οποίοι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή σε μία απότομη αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων να εγκλωβιστούν από τις φλόγες.

Μία τρομακτική στιγμή έζησε στον τηλεοπτικό αέρα η απεσταλμένη του Alpha στην Αλεξανδρούπολη, Αφροδίτη Σπηλιώτη, καθώς την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στο χωριό Άβαντας, έγινε μία μεγάλη έκρηξη σε ένα σπίτι, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες, πιθανότατα από κάποια φιάλη υγραερίου.

Κινδύνευσε και το συνεργείο του MEGA

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς την Κυριακή την ώρα που  το συνεργείο του MEGA έκανε ρεπορτάζ και συγκεκριμένα σε ένα μαντρί, καταγράφοντας την απεγνωσμένη προσπάθεια δύο κτηνοτρόφων να σώσουν τα ζώα του με έναν κουβά στο χέρι, ρεπόρτερ και εικονολήπτης εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες.

Όπως είπε ο απεσταλμένος του MEGA, Θεολόγος Ηλιού, την ώρα που το συνεργείο έκανε ρεπορτάζ κοντά στην περιοχή Απαλό, περικυκλώθηκε από φλόγες και μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί τόσο το συνεργείο του MEGA όσο και δύο κτηνοτρόφοι.

Όπως περιέγραψε ο ρεπόρτερ, το συνεργείο του MEGA απομακρυνόταν από την περιοχή Λάκα, όταν ξαφνικά ο αέρας γύρισε με αποτέλεσμα να τους κυκλώσει η φωτιά όλους όσους ήταν εκεί και να εγκλωβιστούν μέσα σε ένα μαντρί.

Στο μαντρί ήταν ένας άντρας με ένα γυναίκα, δύο αδέρφια που αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν και με κουβάδες που γέμιζαν με νερό προσπαθούσαν να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς και να σώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους.

Ευτυχώς, στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, κι έτσι τόσο οι άνθρωποι όσο και το μεγαλύτερο μέρος της στάνης σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.