Φωτιά-Ρόδος: Εικόνες καταστροφής στα βίντεο του Τζέιμς Καφετζή που μετέφερε κόσμο με το σκάφος του

2595

tzeimskafetzis8739

Λίγες ώρες μετά τα κλιπ της Παναγιώταρου με τους εκατοντάδες πυρόπληκτους τουρίστες σε ξενοδοχείο του νησιού, ο πρώην παίκτης του Survivor και μόνιμος κάτοικος Ρόδου εκπέμπει SOS

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών στη Ρόδο, με τις φλόγες να κατακαίουν τον νησί για 6η μέρα.

Ο Τζέιμς Καφετζής, πρώην παίκτης του Survivor και μόνιμος κάτοικος της Ρόδου, επιχειρεί με τον δικό του τρόπο να βοηθήσει τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις πύρινες φλόγες που δεν λένε να κοπάσουν.

Μέσω Instagram, ο Τζέιμς Καφετζής ενημερώνει τον κόσμο ότι: «Εκκενώνουμε τον κόσμο κάτω από το Mitsis Rodos Maris, το κόκκινό μου σκάφος φορτώνει από την παραλία και τους μεταφέρει σε άλλα πλοία που τους πάνε στην Κάλαθο για να μπουν σε λεωφορεία για Ρόδο», για όσους έχει σπεύσει να παραλάβει».

kafetzis_rodos39

Στη συνέχεια, ανέβασε μια σειρά από βίντεο εντός θαλάσσης, όπου αποτυπώνονται εικόνες καταστροφής. ΆΝθρωποι τρέχουν να σωθούν από θαλάσσης, ενώ τα κλιπ που τράβηξε μέσα από το σκάφος που μεταφέρει τον κόσμο θυμίζουν κόλαση.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» γράφει ο Τζέιμς Καφετζής και εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Δείτε βίντεο

Εικόνες καταστροφής στα βίντεο του Τζέιμς Καφετζή που μεταφέρει κόσμο με το σκάφος του στη Ρόδο

Τα βίντεο της Παναγιώταρου με πυρόπληκτους τουρίστες
Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν την ίδια ώρα, βίντεο από την προσπάθεια εκκένωσης ξενοδοχείων και τουρίστών να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε άλλες δομές.  Ανάμεσά τους και η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, η οποία ανέβασε κλιπ στο Instagram από το ξενοδοχείο που διέμενε.

Στο βίντεο που ανέβασε από ξενοδοχείο στη Λαχανιά, δίπλα στο Κιοτάρι, φαίνονται οι τουρίστες που είχαν κατακλύσει εκείνη την ώρα το λόμπι του ξενοδοχείου με τις αποσκευές τους. «Είμαστε εγκλωβισμένοι αλλά ασφαλείς στη Νότια Ρόδο» έγραψε η instagrammer.

Εν τω μεταξύ, η φωτιά άρχισε να πλησιάζει στο σημείο, με τις φλόγες να είναι ορατές από απόσταση μέσα στα νύχτα.

Σε άλλο story που ανήρτησε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου αναφέρεται στο προσκύνημα που έκανε στο σπήλαιο του Ταξιάρχη Πανορμίτη αναφέροντας για τη φωτιά στη Ρόδο ότι «δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω».

Νωρίτερα ανάμεσα στους εθελοντές που κινητοποιήθηκαν για τη μεταφορά τουριστών από Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο με ιδιωτικά σκάφη ήταν και ο πρώην παίκτης του Survivor Σταμάτης Καλαφατάς με τον όμιλο ταχύπλοων σκαφών.

«Παιδιά, όποιος μπορεί να έρθει στην παραλία να μεταφέρουμε κόσμο» ανέφερε ο Σταμάτης Καλαφατάς εν πλω. Όπως έλεγε ξεκίνησαν 11 σκάφη με θάλασσα πάνω από 7 μποφόρ και ριπές ακόμα μεγαλύτερες.