Φλώρινα: Φορτηγό από την Αλβανία μετέφερε λαθραία 2,5 τόνους φρέον

96

Flwrina-lathraio-freonΤο Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 33χρονος είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος από μη φυλασσόμενη διάβαση της ελληνοαλβανικής μεθορίου

Μεγάλες ποσότητες ψυκτικού υγρού αμφίβολης ποιότητας θα διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά, αν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής δεν εντόπιζαν σε περιοχή της Φλώρινας τον αλλοδαπό που τις μετέφερε λαθραία από την Αλβανία.

Το Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 33χρονος είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος από μη φυλασσόμενη διάβαση της ελληνοαλβανικής μεθορίου, αλλά εντοπίστηκε κατά την διάρκεια περιπολίας το πρωί της Μ. Τετάρτης και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο. Στην καρότσα του βρέθηκαν 201 φιάλες που περιείχαν φρέον βάρους άνω των 2,5 τόνων, τις οποίες ο αλλοδαπός είχε παραλάβει στα σύνορα χωρίς να διαθέτει παραστατικά εισαγωγής, εκτελωνισμού και δασμολόγησης.

Οι φιάλες με το ψυκτικό υγρό κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό ως μέσο λαθρεμπορίας και 715 ευρώ που είχε πάνω του ο οδηγός, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.